Boeken zoeken en kopen

Paolo Cognetti

  • 28-01-2019

Paolo Cognetti (1978) brak internationaal door met de bestseller De acht bergen. De Italiaanse schrijver won direct twee prestigieuze prijzen voor dit boek. De rechten van De acht bergen werden al aan meer dan 30 landen verkocht voor het boek verscheen.

Voordat Paolo Cognetti doorbrak als auteur was hij documentairemaker. Daarnaast gaf hij ook les en was hij o.a. werkzaam in de horeca. Toen hij achttien was begon Paolo al met schrijven. Voor De acht bergen schreef hij zeven andere boeken waaronder reisboeken, een roman en een verhalenbundel.

Door het succes van De Acht bergen is Paolo Cognetti nu fulltime auteur. Een droom die hij als achttienjarige al had.

Over De acht bergen

Pietro is een stadsjongen uit Milaan. Zijn vader is chemicus, en gefrustreerd door zijn baan. Zijn ouders delen een liefde voor de bergen, dat is waar ze elkaar ontmoetten, waar ze verliefd werden en waar ze trouwden in een kerkje aan de voet van de berg. Door deze gedeelde passie kan hun relatie voortbestaan, zelfs wanneer er tragische gebeurtenissen plaatsvinden. Het stadsleven vervult hun vaak met gevoelens van spijt dat ze niet voor een ander leven hebben gekozen.

Dan ontdekken ze een dorpje in het Noord-Italiaanse Val d’Aosta, waar het gezin vanaf dat moment iedere zomer zal doorbrengen. De elfjarige Pietro raakt er bevriend met de even oude Bruno, die voor de koeien zorgt. Hun zomers vullen zich met eindeloze wandelingen door de bergen en zoektochten door verlaten huizen en oude molens, en er bloeit een ogenschijnlijk onverwoestbare vriendschap op.

Net als een intensieve bergwandeling brengt deze roman ontspanning én voldoening

Sigried Lievens

Boekentips

Heart of a lion

De biografie van Memphis Depay

Memphis Depay is misschien wel een van de meest besproken voetballers van deze generatie. In Heart of a lion lees je het levensverhaal van Memphis Depay, geschreven door Simon Zwartkruis.

Lees verder

Het oordeel van Hjörth Rosenfeldt

De Bergmankronieken deel 6

Het oordeel van Hjörth Rosenfeldt is het nieuwste deel in de serie De Bergmankronieken. In dit boek is de onuitstaanbare psycholoog Sebastian teruggekeerd naar zijn oude leven.

Lees verder

De ontdekking van Harlan Coben

De nieuwste thriller van Harlan Coben

De ontdekking is de nieuwste thriller van Harlan Coben. In dit boek word je meegesleurd van cliffhanger naar cliffhanger. Lees hier meer over dit juweel van een thriller vol verrassende plotwendingen.

Lees verder