Lucinda Riley

Lucinda Riley

Lucinda Riley is een voormalig actrice maar tegenwoordig vooral bekend als auteur. Zij schreef o.a. de Zeven Zussen serie, een internationale bestseller reeks die ook in Nederland erg populair is.

Lucinda Riley werd in Ierland geboren, als kind woonde ze in het kleine plaatsje Drumbeg. Na zes jaar verhuisde de familie naar Engeland waar Lucinda naar school ging. Op haar veertiende verhuisde Lucinda naar Londen om daar de toneelschool te volgen.

Toen ze 16 was kreeg Lucinda Riley een belangrijke rol in de BBC-serie The Story of the Treasure Seekers. De daaropvolgende zeven jaar was Lucinda fulltime actrice en het leek erop dat dit zo zou blijven

Ziekte

Helaas kreeg Lucinda Riley op haar 23e te horen dat ze het Epstein-barrvirus had. Hierdoor moest ze lange tijd op bed blijven liggen. Om zichzelf door deze tijd te helpen schreef Lucinda Riley haar eerste boek Lovers and Players, toen nog onder de naam Lucinda Edmonds.

Dit boek werd goed ontvangen en de daaropvolgende jaren schreef Lucinda nog eens zeven boeken. Hierna besloot ze om een tijd rust te nemen en verhuisde naar Ierland en weer terug naar Engeland. Ook trouwde ze in die periode met haar man en kreeg Lucinda de naam Riley.

De Zeven Zussen serie

Het begon toch weer te kriebelen en tussen 2010 en 2018 schreef Lucinda Riley weer een aantal boeken. In 2014 publiceerde ze al haar eerste boek uit de Zeven Zussen serie. Inmiddels is deze bestseller-reeks ook internationaal doorgebroken.

Zo is het eerste boek uit deze serie – De Zeven Zussen – volgens het CPNB in Nederland het bestverkochte boek van 2018. Van het boek zijn vorig jaar 129.000 exemplaren over de toonbank gegaan.

Ook de drie andere boeken die inmiddels in de Zeven Zussen serie zijn verschenen vind je in de top 100 terug : De Zeven Zussen – Storm (21), De Zeven Zussen – Schaduw (33) en De Zeven Zussen – Parel (47).

Over De Zeven Zussen

Zeven zussen, zeven verhalen. Allemaal als baby geadopteerd door dezelfde vader: Pa Salt. Zijn mysterieuze, plotselinge dood brengt de zussen weer bij elkaar in het ouderlijk huis. Dat vormt het vertrekpunt voor deze ongeƫvenaarde reeks, waarbij iedere dochter op zoek gaat naar haar eigen afkomst, en naar de verdwenen zevende zus. Het voert hen naar Rio de Janeiro, Noorwegen, Londen, Thailand en Australiƫ. Zullen ze daar hun ware identiteit ontdekken?

Je wil het verhaal gewoon helemaal mee uitspitten. Ik kan niet wachten om die volgende dikke pillen gewoon vast te pakken en tot het laatste woord te verslinden.

Katrien Wittemans op Bol.com

Lucinda Riley website

Wil je nog meer te weten komen over Lucinda Riley? Kijk dan op de Lucinda Riley website en lees alles over deze populaire auteur.

Meer auteurs

Kijk voor nog meer leesplezier ook eens naar de boeken van deze populaire schrijvers.

Afbeelding van David Baldacci

David Baldacci

Afbeelding van Tommy Wieringa

Tommy Wieringa

Afbeelding van Lee Child

Lee Child

Afbeelding van Jojo Moyes

Jojo Moyes