Boeken zoeken en kopen

Lee Child

  • 04-02-2019

Lee Child (1954) is een Engelse schrijver die bekend is van de Jack Reacher thrillers. Voordat Lee Child begon met schrijven werkte hij 18 jaar voor de televisie. Inmiddels zijn er 23 titels verschenen met Jack Reacher in de hoofdrol. Dit jaar komt onder de – oorspronkelijke – titel Blue Moon deel 24 uit.

Jack Reacher

De hoofdpersoon in de Lee Child thrillers is Jack Reacher. Een Amerikaanse ex-militair die uit eigen beweging het leger heeft verlaten. Jack Reacher leidt een zwervend bestaan door Amerika en beleeft daar zijn avonturen.

Alle 23 titels uit de Jack Reacher-serie stonden in de New York Times bestsellerlijst. Hiervan stonden er 14 zelfs op de eerste plaats. De rechten voor de boeken van Lee Child zijn inmiddels aan meer dan 100 landen verkocht.

Jack Reacher: de gaafste serie-hoofdpersoon die er te koop is.

Stephen King

Van de Jack Reacher serie zijn wereldwijd meer dan 100 miljoen exemplaren verkocht. Volgens Forbes is het hiermee ‘een van de sterkste boeken merken’. Twee van de boeken zijn verfilmd met in de hoofdrol Tom Cruise: Jack Reacher en Jack Reacher: Never Go Back.

Met de hand

Lee Child schreef zijn eerste boekJachtveld – thuis aan de keukentafel. Gewoon met de hand, hij wilde pas een computer kopen als hij een succesvol schrijver was. Die kwam er dus al snel.

Lee Child woont inmiddels in New York in de wijk Manhattan. Hij is getrouwd en heeft een dochter. Meer informatie over Lee Child vind je op zijn website.

Boekentips

Heart of a lion

De biografie van Memphis Depay

Memphis Depay is misschien wel een van de meest besproken voetballers van deze generatie. In Heart of a lion lees je het levensverhaal van Memphis Depay, geschreven door Simon Zwartkruis.

Lees verder

Het oordeel van Hjörth Rosenfeldt

De Bergmankronieken deel 6

Het oordeel van Hjörth Rosenfeldt is het nieuwste deel in de serie De Bergmankronieken. In dit boek is de onuitstaanbare psycholoog Sebastian teruggekeerd naar zijn oude leven.

Lees verder

De ontdekking van Harlan Coben

De nieuwste thriller van Harlan Coben

De ontdekking is de nieuwste thriller van Harlan Coben. In dit boek word je meegesleurd van cliffhanger naar cliffhanger. Lees hier meer over dit juweel van een thriller vol verrassende plotwendingen.

Lees verder