Boeken zoeken en kopen

Karin Slaughter

  • 24-01-2019

Karin Slaughter (1971) is een van de bekendste Amerikaanse thrillerschrijfsters. Van haar thrillers in de Grant County- en Will Trent-reeks werden tientallen miljoenen exemplaren verkocht.

Karin Slaughter is op 6 januari 1971 geboren in een klein stadje in de staat Georgia. Inmiddels woont ze in Atlanta waar ze haar boeken – naar eigen zeggen – in een afgelegen hutje in de bossen schrijft.

De boeken van Karin Slaughter worden in maar liefst 37 talen uitgegeven. Van de Will Trent-reeks zijn de filmrechten aangekocht door een Zweedse filmmaatschappij. Triptiek zal als eerste boek verfilmd zal worden. Het script hiervan wordt door de schrijfster zelf geschreven.

Bekendheid

Karin Slaughter schreef inmiddels 18 titels die wereldwijd in de bestsellerlijsten verschenen. De Grant County-reeks met Sara Linton en de Will Trent-reeks zijn hier het bekendst van. In de boeken Versplinterd en Triptiek komen beide figuren elkaar trouwens tegen.

In Nederland stonden de boeken Versplinterd (2008), Genesis (2009), Verbroken (2010), Gevallen (2011), Veroordeeld (2014) en Verborgen (2016) bovenaan de bestsellerlijsten. In haar thrillers worden lastige thema’s aan de kaak gesteld waarbij vooral het motief achter een misdaad belangrijk is. Haar boeken zijn trouwens altijd gebaseerd op waargebeurde misdaden.

Vervloekt geluk

Ook is Karin Slaughter de samenstelster van het bijzondere boek Vervloekt geluk (2004). Dit boek is geschreven door 17 auteurs uit Engeland, Amerika en Nederland die ieder een hoofdstuk voor hun rekening namen. Elk hoofdstuk is gebaseerd op een bedel van een bedelarmband die als rode draad door het boek loopt.

Dit is geen boek waarvan je zegt: Ik ga elke avond een hoofdstukje lezen. Het boek is namelijk niet meer weg te leggen als je begint.

Hebban – over Vervloekt geluk

Queen of crime

Karin Slaughter staat internationaal ook wel bekend onder de titel ‘Queen of crime’. Dit omdat haar ijzingwekkende thrillers over de hele wereld worden gelezen en gewaardeerd. Agatha Christie staat overigens ook bekend onder die naam.

Gespleten (2018) is het nieuwste boek van Karin Slaughter. In dit bloedstollende boek ontdekt Andrea Cooper dat haar moeder Laura zich al dertig jaar schuilhoudt onder een andere naam en dat alles over haar verleden is gelogen.

Karin Slaughter website

Op haar eigen website lees je nog veel meer over Karin Slaughter.

Boekentips

Heart of a lion

De biografie van Memphis Depay

Memphis Depay is misschien wel een van de meest besproken voetballers van deze generatie. In Heart of a lion lees je het levensverhaal van Memphis Depay, geschreven door Simon Zwartkruis.

Lees verder

Het oordeel van Hjörth Rosenfeldt

De Bergmankronieken deel 6

Het oordeel van Hjörth Rosenfeldt is het nieuwste deel in de serie De Bergmankronieken. In dit boek is de onuitstaanbare psycholoog Sebastian teruggekeerd naar zijn oude leven.

Lees verder

De ontdekking van Harlan Coben

De nieuwste thriller van Harlan Coben

De ontdekking is de nieuwste thriller van Harlan Coben. In dit boek word je meegesleurd van cliffhanger naar cliffhanger. Lees hier meer over dit juweel van een thriller vol verrassende plotwendingen.

Lees verder