Boeken zoeken en kopen

Jojo Moyes

  • 30-01-2019

Jojo Moyes is geboren in 1969 en groeide op in Londen. Voor ze fulltime auteur werd werkte Jojo tien jaar als journaliste. Dit deed zij o.a. in Hongkong en bij The Independent in Engeland. Jojo Moyes brak internationaal door met haar boek Voor jou, met hoofdpersoon Louisa Clark.

Voor jou

Voor jou werd als eerste in Engeland uitgegeven in 2012. Het werd genomineerd voor Book of the Year bij de UK Galaxy Book Awards. Wereldwijd werden tot nu meer dan 8 miljoen exemplaren verkocht.

De bestseller Voor jou is verfilmd onder de oorspronkelijke titel Me Before You. De film ging in 2016 in première en was een echte kaskraker. Het scenario van de film is geschreven door Jojo Moyes zelf.

Na het succes van Voor jou verschenen nog twee andere boeken met Louisa Clark in de hoofdrol: Een leven na jou en Voor mij.

Een meeslepende roman over liefde, dood, beslissingen nemen en liefde vinden. Het gaat grote emotionele vraagstukken niet uit de weg. Waterproof mascara is een vereiste!

Marie-Claire – over Voor jou

Breed publiek

Voor jou was niet het eerste boek van Jojo Moyes. In 2002 debuteerde ze met Paradijs op aarde (Sheltering Rain). Hierna schreef ze nog elf boeken die een breed publiek aanspreken. Wereldwijd zijn maar liefst 32 miljoen boeken van Jojo Moyes verkocht.

Dat haar boeken goed in de smaak vallen blijkt ook wel uit de prijzen die Jojo won. Zo kreeg ze voor Verboden vruchten en De laatste liefdesbrief de Romantic Novel of the Year Award.

Jojo leeft met haar man Charles Arthur en haar drie kinderen op een boerderij in Essex. Hier schrijft zij ook haar romans. Meer informatie is te vinden op de officiële website van Jojo Moyes.

Veel hilarische en ontroerende momenten. Voor jou is uitermate grappig geschreven. Advies: zakdoeken bij de hand houden.

Telegraaf Vrouw

Boekentips

Heart of a lion

De biografie van Memphis Depay

Memphis Depay is misschien wel een van de meest besproken voetballers van deze generatie. In Heart of a lion lees je het levensverhaal van Memphis Depay, geschreven door Simon Zwartkruis.

Lees verder

Het oordeel van Hjörth Rosenfeldt

De Bergmankronieken deel 6

Het oordeel van Hjörth Rosenfeldt is het nieuwste deel in de serie De Bergmankronieken. In dit boek is de onuitstaanbare psycholoog Sebastian teruggekeerd naar zijn oude leven.

Lees verder

De ontdekking van Harlan Coben

De nieuwste thriller van Harlan Coben

De ontdekking is de nieuwste thriller van Harlan Coben. In dit boek word je meegesleurd van cliffhanger naar cliffhanger. Lees hier meer over dit juweel van een thriller vol verrassende plotwendingen.

Lees verder