Boeken zoeken en kopen

David Baldacci

  • 12-02-2019

David Baldacci (1966) is een Amerikaans auteur die vooral bekend is om zijn thrillers. Al vanaf jonge leeftijd schreef hij verhalen, met weinig succes. Tijdens zijn rechtenstudie startte hij met het schrijven van romans. Zijn debuut Het recht van de macht (oorspronkelijke titel Absolute Power) verscheen in 1996 en was meteen een internationale bestseller.

Hierna richtte David Baldacci zich volledig op schrijven. Er verschenen inmiddels 36 bestsellers voor volwassenen. Ook schreef Baldacci zes romans voor jongere lezers. Zijn boeken zijn vertaald in 45 talen. Ze werden uitgegeven in meer dan 80 landen. In totaal zijn er tot vorig jaar meer dan 130 miljoen exemplaren van zijn boeken verkocht.

Series

Veel van David Baldacci’s boeken verschenen met dezelfde hoofdpersonen. De volgende reeksen zijn hier de bekendste van:

Daarnaast verscheen een groot aantal op zichzelf staande titels. Zijn nieuwste boek De lange weg naar genade verscheen in 2018. Dit is het eerste deel van een nieuwe serie met FBI-profiler Atlee Pine.

Boekomslag van De lange weg naar genade, geschreven door David Baldacci.

Kijk hier voor alle boeken van David Baldacci.

Verfilmd

Enkele boeken van David Baldacci zijn verfilmd. Hieronder Abosolute Power met Clint Eastwoord en Gene Hackman en Wish You Well. De reeks met Sean King en Michelle Maxwell werd geproduceerd als televisieserie. Rebecca Romeijn vertolkte hierin een van de hoofdrollen.

Meer over David Baldacci

David Baldacci leeft met zijn vrouw in Virginia. Samen richtten zij de Wish You Well Foundation op. Hiermee proberen zij het analfabetisme in de Verenigde Staten terug te dringen. Meer informatie over de schrijver vind je op de website van David Baldacci.

Boekentips

Heart of a lion

De biografie van Memphis Depay

Memphis Depay is misschien wel een van de meest besproken voetballers van deze generatie. In Heart of a lion lees je het levensverhaal van Memphis Depay, geschreven door Simon Zwartkruis.

Lees verder

Het oordeel van Hjörth Rosenfeldt

De Bergmankronieken deel 6

Het oordeel van Hjörth Rosenfeldt is het nieuwste deel in de serie De Bergmankronieken. In dit boek is de onuitstaanbare psycholoog Sebastian teruggekeerd naar zijn oude leven.

Lees verder

De ontdekking van Harlan Coben

De nieuwste thriller van Harlan Coben

De ontdekking is de nieuwste thriller van Harlan Coben. In dit boek word je meegesleurd van cliffhanger naar cliffhanger. Lees hier meer over dit juweel van een thriller vol verrassende plotwendingen.

Lees verder