Boeken zoeken en kopen

Storytel, onbeperkt boeken luisteren en lezen

Met Storytel kan je kiezen uit duizenden boeken. Zowel luisterboeken als e-books, in het Nederlands of Engels. Met een abonnement kan je iedere maand zoveel boeken luisteren als je maar wilt. Hieronder lees je alles over de Storytel dienst.

Eerder bespraken we al andere abonnementen voor boeken. Kobo Plus voor e-books en het Bookchoice abonnement. Zo kan je deze diensten mooi met elkaar vergelijken. En ontdekken of een van deze abonnementen iets voor jou is.

Logo van Storytel

Over Storytel

Storytel is een dienst die je maandelijks op kan zeggen. Met een abonnement krijg je toegang tot duizenden boeken. E-books en audiobooks in alle grenres, zowel in het Nederlands als Engels. Je kan dus zelf kijken welk soort boek het best bij je past.

Een groot voordeel van Storytel is dat je nergens aan vast zit. Hierboven las je al dat je het abonnement maandelijks op kan zeggen. Geen lange contractduur dus zoals bij Bookchoice. Bovendien kan je Storytel (op het moment van schrijven) 14 dagen gratis proberen.

Hoe werkt Storytel

Storytel werkt met een app. Deze is beschikbaar voor Android en iPhone. Ook voor Windows tablets, telefoons en PC’s met Windows 8 en 10 is een app beschikbaar. De apps zijn te vinden in de appstores van jouw toestel.

Met de app voor Android en iPhone kan je zowel boeken lezen als luisteren. Van sommige boeken zijn zowel e-books als audiobooks beschikbaar. Hierbij kan je in de meeste gevallen wisselen tussen lezen en luisteren. Je leest dan verder waar je bent gestopt met luisteren, en andersom natuurlijk. De Windows app ondersteunt alleen luisterboeken.

Afbeelding van Storytel op een telefoon en tablet.

Offline luisteren en lezen

Je kan een onbeperkt aantal luisterboeken en e-books in je app zetten. Ook kan je op een Android of iPhone-toestel je boeken offline bewaren. Zo kan je deze ook zonder internetverbinding beluisteren. Met een Windows-toestel is dit niet mogelijk.

Het is helaas niet mogelijk de e-books op een e-reader te zetten. Lezen doe je dus vanaf je telefoon of tablet.

Aanbod

Storytel heeft een groot aanbod luisterboeken en e-books. Vooral actuele titels en gelukkig ook veel bestsellers. Via de website kan je makkelijk zoeken op genre. Boeken kan je op jouw boekenplank plaatsen waarna ze in de app beschikbaar zijn.

Ook rechtstreeks vanuit de app kan je natuurlijk naar boeken zoeken. Aan de hand van iconen zie je of het een luisterboek, e-book of combinatie van beiden is. Kies uit nieuwe boeken of bekijk de geselecteerde favorieten. Ook kan je zien welke boeken binnenkort op Storytel verschijnen.

Voorbeeld van het aanbod van Storytel.

Voor wie is Storytel

Storytel is er vooral voor de liefhebber van luisterboeken. Hoewel er ook e-books worden aangeboden is dit aanbod kleiner dan bij Kobo Plus. Ben je vooral een lezer dan is Kobo Plus een betere optie. Luister je maar af en toe naar audiobooks dan kan je ook Bookchoice overwegen. Al kan je bij die laatste niet je eigen titels kiezen.

In Storytel zijn ook veel audiobooks voor kinderen te vinden. Dit maakt Storytel dan ook een ideale dienst voor gezinnen. Bij een abonnement kan één kind onder de twaalf zelfs zijn eigen boekenplank aanmaken. Verder mag je het abonnement niet delen met anderen.

Storytel proberen?

Ben je dol op luisterboeken dan moet je Storytel zeker proberen. Het actuele en veelzijdige aanbod maken deze dienst erg aantrekkelijk. Probeer Storytel zelf en als het niet bevalt zeg je het zo weer op.

Klik hier om naar Storytel te gaan. Lees meer over de dienst, bekijk het aanbod luisterboeken en e-books of probeer Storytel.

Boekentips

Heart of a lion

De biografie van Memphis Depay

Memphis Depay is misschien wel een van de meest besproken voetballers van deze generatie. In Heart of a lion lees je het levensverhaal van Memphis Depay, geschreven door Simon Zwartkruis.

Lees verder

Het oordeel van Hjörth Rosenfeldt

De Bergmankronieken deel 6

Het oordeel van Hjörth Rosenfeldt is het nieuwste deel in de serie De Bergmankronieken. In dit boek is de onuitstaanbare psycholoog Sebastian teruggekeerd naar zijn oude leven.

Lees verder

De ontdekking van Harlan Coben

De nieuwste thriller van Harlan Coben

De ontdekking is de nieuwste thriller van Harlan Coben. In dit boek word je meegesleurd van cliffhanger naar cliffhanger. Lees hier meer over dit juweel van een thriller vol verrassende plotwendingen.

Lees verder