Boeken zoeken en kopen

Longlist Libris Literatuur Prijs 2019

Zoals ieder jaar wordt ook in 2019 de Libris Literatuur Prijs uitgereikt. Een prijs voor de auteur van beste roman van het jaar. Deze roman moet oorspronkelijk in het Nederlands zijn uitgegeven. De winnaar krijgt naast de eeuwige roem een geldprijs van € 50.000.

De 18 boeken uit deze longlist voor 2019 maken allemaal nog kans op de prijs. De winnaar wordt op 6 mei bekend gemaakt in het Amstel Hotel. De bekendmaking is live te zien in Nieuwsuur, uitgezonden op NPO2. Maar eerst zal uit deze lijst een shortlist van zes boeken worden gekozen. Deze shortlist volgt 18 maart.

De jury van de Libris Literatuur Prijs 2019 wordt voorgezeten door Jet Bussemaker, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. De prijs van vorig jaar werd toegekend aan Murat Isik voor de roman Wees onzichtbaar.

Logo van de Libris Literatuur Prijs

De 18 boeken uit de longlist

Hieronder vind je de longlist voor de Libris Literatuur Prijs 2019. De lijst is alfabetisch gerangschikt op de achternaam van de auteur.

Afbeelding met alle omslagen van de longlist van de Libris Literatuur Prijs 2019

Klik hier om naar de officiële website van de Libris Literatuur Prijs te gaan.

Boekentips

Heart of a lion

De biografie van Memphis Depay

Memphis Depay is misschien wel een van de meest besproken voetballers van deze generatie. In Heart of a lion lees je het levensverhaal van Memphis Depay, geschreven door Simon Zwartkruis.

Lees verder

Het oordeel van Hjörth Rosenfeldt

De Bergmankronieken deel 6

Het oordeel van Hjörth Rosenfeldt is het nieuwste deel in de serie De Bergmankronieken. In dit boek is de onuitstaanbare psycholoog Sebastian teruggekeerd naar zijn oude leven.

Lees verder

De ontdekking van Harlan Coben

De nieuwste thriller van Harlan Coben

De ontdekking is de nieuwste thriller van Harlan Coben. In dit boek word je meegesleurd van cliffhanger naar cliffhanger. Lees hier meer over dit juweel van een thriller vol verrassende plotwendingen.

Lees verder