Longlist Libris Literatuur Prijs 2019

Wat wordt de beste roman van 2019?

Wat wordt de beste roman van 2019?

Zoals ieder jaar wordt ook in 2019 de Libris Literatuur Prijs uitgereikt. Een prijs voor de auteur van beste roman van het jaar. Deze roman moet oorspronkelijk in het Nederlands zijn uitgegeven. De winnaar krijgt naast de eeuwige roem een geldprijs van € 50.000.

De 18 boeken uit deze longlist voor 2019 maken allemaal nog kans op de prijs. De winnaar wordt op 6 mei bekend gemaakt in het Amstel Hotel. De bekendmaking is live te zien in Nieuwsuur, uitgezonden op NPO2. Maar eerst zal uit deze lijst een shortlist van zes boeken worden gekozen. Deze shortlist volgt 18 maart.

De jury van de Libris Literatuur Prijs 2019 wordt voorgezeten door Jet Bussemaker, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. De prijs van vorig jaar werd toegekend aan Murat Isik voor de roman Wees onzichtbaar.

Logo van de Libris Literatuur Prijs

De 18 boeken uit de longlist

Hieronder vind je de longlist voor de Libris Literatuur Prijs 2019. De lijst is alfabetisch gerangschikt op de achternaam van de auteur.

Afbeelding met alle omslagen van de longlist van de Libris Literatuur Prijs 2019

Klik hier om naar de officiële website van de Libris Literatuur Prijs te gaan.

Over boeken

Hier vind je nog meer over boeken. Leuke nieuwtjes, handige tips voor het kiezen van een boek en meer inspiratie.

Kanshebbers op de Libris Literatuur Prijs

Kanshebbers op de Libris Literatuur Prijs

Vorige maand werd de longlist voor de Libris Literatuur Prijs 2019 al bekend gemaakt. Nu is ook duidelijk welke zes kanshebbers er op de shortlist voor de Libris Literatuur Prijs over zijn gebleven.

Luister naar zoveel boeken als je wilt

Luister naar zoveel boeken als je wilt

Met Storytel kan je boeken luisteren of lezen. Waar, wanneer en zoveel als je maar wilt. Je kan kiezen uit duizenden titels, in het Nederlands of Engels. Lees hier alles over Storytel.

Populaire schrijvers

Wil je nog meer boeken ontdekken? Kijk dan eens naar deze populaire schrijvers die onlangs nieuwe boeken uitbrachten of op een andere manier in de media verschenen.

Afbeelding van David Baldacci

David Baldacci

Afbeelding van Tommy Wieringa

Tommy Wieringa

Afbeelding van Lee Child

Lee Child

Afbeelding van Jojo Moyes

Jojo Moyes