Boeken zoeken en kopen

Hoe vind je een boek dat bij je past?

Na het lezen van de laatste pagina klap je het boek dicht. Je hebt genoten van het mooie of spannende verhaal. Of lekker voorgelezen aan iemand. Maar dan… welk boek pak je de volgende keer?

Het vinden van een boek dat bij je past is niet altijd makkelijk. Soms heb je al zoveel gelezen dat je precies weet wat je aanspreekt. Anderen hebben echter geen idee welk boek ze moeten kiezen. Op deze pagina vind je een aantal tips voor het vinden van het perfecte boek. Of in ieder geval een boek dat daar in de buurt komt!

Boeken die lijken op…

Een van de manieren om een leuk boek te vinden heb je recht voor je neus. Zoekeenboek.nl is namelijk dé boekenzoeker. Niet alleen op titel of ISBN maar ook naar boeken die bij jou passen. Hoe? Dat lees je hieronder!

Bij ieder boek dat je via deze site vindt staat een kopje aanraders. Hier vind je boeken die worden gekocht door andere lezers van dat boek. Vaak boeken die lijken op het boek of die lezers hiervan aanspreken. Grote kans dat dit ook boeken zijn die jij leuk vindt!

Vorbeeld van aangeraden boeken.

Zoek dus gewoon naar een fijn boek dat je al eens hebt gelezen. Bekijk de aanraders onderaan de pagina en zoek daarvandaan verder. Heel wat mensen hebben op die manier nieuwe boeken en schrijvers ontdekt.

Lees recensies

Bij boektitels in online boekwinkels vind je vaak recensies van kopers. Handig om te bekijken als je de algemene mening over een titel wil peilen. Nadeel is dat je wel een beetje moet weten in welke richting je een boek zoekt.

Stukken handiger is het om een kijkje te nemen bij Hebban. Een website voor en door lezers. Op Hebban vind je veel recensies van nieuwe en bestaande boeken. Zowel geschreven door de redactie als door bezoekers van de site. En er komen er iedere dag meer bij.

Logo hebban.nl

Op dit moment staan er al ruim 120.000 recensies op Hebban. En behalve recensies vind je er nog veel meer informatie over boeken. Een onmisbare website voor iedereen die van lezen houdt! Snel eens kijken dus.

Loop eens een boekwinkel binnen

In bijna alle steden vind je wel een of meerdere boekwinkels. Mensen vinden het namelijk nog steeds fijn om papieren boeken te kopen. En gelukkig maar. Want een echte boekwinkels is gewoon een heerlijke plek om leesinspiratie op te doen.

Kijk gewoon om je heen en zie welke boekomslag je aanspreekt. Zoek op de tafels vol boeken die de boekwinkel aanraadt. Of loop eens naar een medewerker toe en geef aan wat je mooi vindt. Grote kans dat hij of zij je verder kan helpen.

Impressie boekhandel Dominicanen in Maastricht

Bij steeds meer boekwinkels kan je ook terecht voor een kopje koffie. Zo wordt een boek kopen echt een uitje. Hieronder vind je een rijtje met misschien wel de vijf mooiste boekwinkels in Nederland:

Bij Libris kan je kijken welk Libris boekwinkel er bij jou in de buurt is. Via Google vind je nog veel meer boekwinkels in je omgeving.

Kinder- en jeugdboeken vinden

Ook leuk is boekenzoeker.org. Speciaal in het leven geroepen voor kinder- en jeugdboeken. Zoek in vier leeftijdscategorieën naar een boek dat bij je past. Dit doe je aan de hand van vragen. Bijvoorbeeld over jezelf of over je interesses. Alle vier de categorieën hebben hun eigen deel op boekenzoeker.org.

Afbeelding van Boekenzoeker.org oor 0 tot 8 jaar

Boekenzoeker.org is een initiatief van de Nederlandse Taalunie, Stichting Lezen Nederland en Iedereen Leest.

Vraag het aan anderen

Misschien heel voor de hand liggend maar vraag het aan een ander. Bijna iedereen leest wel eens een boek en heeft zo zijn of haar favoriet. Wie weet heeft diegene net dat boek gelezen waar jij naar op zoek bent.

Misschien kan je het wel lenen zodat je het meteen kan proberen. Over boeken lenen gesproken. Stap eens binnen bij de bibliotheek.

De bibliotheek

Misschien vind je jouw volgende boek wel in de bibliotheek. Net als in boekwinkels vind je hier vaak selecties met nieuwe boeken, populaire boeken en aanraders van de bieb. Ook de medewerkers daar weten veel van boeken. Altijd de moeite waard om eens naar binnen te stappen. Hier vind je de meest uitgeleende boeken van 2018.

Logo van de Bibliotheek

Iedereen kan trouwens bij de bibliotheek naar binnen wandelen. Alleen als je zelf een boek wil lenen moet je lid zijn. Een abonnement is niet zo heel duur, meestal enkele tientjes per jaar. Voor de jeugd is een abonnement vaak extra voordelig.

Bovendien kan je – afhankelijk van je gekozen abonnement en het aanbod – ook games, muziek en e-books lenen. Kijk bij de bibliotheek in jouw woonplaats wat een abonnement kost.

Ga op zoek…

Hopelijk heb je iets aan deze tips. De hoogste tijd om op zoek te gaan naar een boek dat bij je past. Ga eens naar een boekwinkel, vraag je vrienden of bezoek de bieb. Een leuk boek vinden kan op allerlei manieren.

Je kan ook altijd eens naar de boeken top 10 kijken om te zien wat er op dit moment populair is. Of zoek op een onderwerp of trefwoord dat je aanspreekt. Wie weet wat je allemaal tegenkomt. Vul het gewoon in bij de zoekfunctie bovenaan.

Boekentips

Heart of a lion

De biografie van Memphis Depay

Memphis Depay is misschien wel een van de meest besproken voetballers van deze generatie. In Heart of a lion lees je het levensverhaal van Memphis Depay, geschreven door Simon Zwartkruis.

Lees verder

Het oordeel van Hjörth Rosenfeldt

De Bergmankronieken deel 6

Het oordeel van Hjörth Rosenfeldt is het nieuwste deel in de serie De Bergmankronieken. In dit boek is de onuitstaanbare psycholoog Sebastian teruggekeerd naar zijn oude leven.

Lees verder

De ontdekking van Harlan Coben

De nieuwste thriller van Harlan Coben

De ontdekking is de nieuwste thriller van Harlan Coben. In dit boek word je meegesleurd van cliffhanger naar cliffhanger. Lees hier meer over dit juweel van een thriller vol verrassende plotwendingen.

Lees verder