Boeken zoeken en kopen

Bookchoice, iedere maand acht nieuwe boeken

Bookchoice is een dienst waarbij je maandelijks nieuwe boeken krijgt. Iedere maand kiest Bookchoice acht e-books en audiobooks voor je uit. Deze kan je zowel lezen als luisteren, net wat je voorkeur heeft.

Het aanbod van Bookchoice is dus beperkt. Met Kobo Plus heb je bijvoorbeeld keuze uit meer dan 200.000 boektitels. Dit zijn overigens wel allemaal e-books. Voor luisterboeken heb je weer de dienst Storytel.

Verschillende genres

De boeken die Bookchoice maandelijks aanbiedt worden dus voor je uitgezocht. Dit kunnen boeken in verschillende genres zijn. Thrillers, romans, literatuur of chicklit… je ziet ze allemaal voorbij komen. Hieronder vind je bijvoorbeeld het aanbod van de maand februari.

De links verwijzen overigens naar Zoekeenboek, niet naar Bookchoice.

Op iedere eerste dag van de maand worden de acht nieuwe boektitels op de website en in de app gezet. Hier krijg je ook nog een melding van zodat je dit niet vergeet.

Op alle apparaten

Deze boeken kan je dus lezen of luisteren. Ieder boek kan je verschillende keren downloaden als e-book of audiobook. Eenmaal gedownload blijft een boek van jou. Dit geldt trouwens weer iedere maand voor alle boeken. Je kan boeken van de huidige en vorige maand downloaden, mits je toen lid was.

Je kan de boeken lezen op je e-reader, telefoon, tablet en computer. Het luisteren kan via je telefoon of tablet met de Bookchoice app. Deze is beschikbaar voor Apple en Android.

Is Bookchoice iets voor jou?

Bookchoice kan interessant zijn. Als je van lezen houdt maar niet verder komt dan enkele boeken per maand. Het aanbod is niet groot maar wel veelzijdig en actueel. Er zal dus altijd wel iets voor je bij zitten.

Verslind je echter veel boeken per maand? Dan zal je het aanbod misschien wat karig vinden. Acht boeken is natuurlijk niet erg veel en ze moeten je maar net allemaal aanspreken. Dan is een dienst als Kobo Plus (voor e-books) of Storytel (voor luisterboeken) interessanter. Hier lees je meer over Kobo Plus, kijk hier als je meer wilt weten over Storytel.

Voor- en nadelen van Bookchoice

Groot pluspunt van Bookchoice is dat het niet duur is. Ook is het handig dat je zelf kan kiezen voor een e-book of luisterboek. Met de app kan je lezen en luisteren op tablet of telefoon. Ook zijn de e-books te downloaden op je e-reader. Een paar euro per maand voor acht boeken is dan een mooi aanbod.

Diezelfde acht boeken is meteen een nadeel. Ben je iemand die veel leest (zoals wij) dan heb je aan het aanbod misschien niet genoeg. Ook jammer is dat je afhankelijk bent van de keuze van Bookchoice. Zelf acht titels uitkiezen is helaas niet mogelijk. Tot slot zit je meteen een jaar vast als je een abonnement afsluit. Hierna is het per maand opzegbaar.

Het logo van Bookchoice

Bookchoice

Sinds vorig jaar valt Bookchoice onder Bruna. Daarvoor was de dienst bekend onder de naam Elly’s Choice. Bookchoice vervangt het eerdere Bliyoo-abonnement van Bruna. Bezoek de Bookchoice website voor uitgebreide informatie over deze dienst.

Boekentips

Heart of a lion

De biografie van Memphis Depay

Memphis Depay is misschien wel een van de meest besproken voetballers van deze generatie. In Heart of a lion lees je het levensverhaal van Memphis Depay, geschreven door Simon Zwartkruis.

Lees verder

Het oordeel van Hjörth Rosenfeldt

De Bergmankronieken deel 6

Het oordeel van Hjörth Rosenfeldt is het nieuwste deel in de serie De Bergmankronieken. In dit boek is de onuitstaanbare psycholoog Sebastian teruggekeerd naar zijn oude leven.

Lees verder

De ontdekking van Harlan Coben

De nieuwste thriller van Harlan Coben

De ontdekking is de nieuwste thriller van Harlan Coben. In dit boek word je meegesleurd van cliffhanger naar cliffhanger. Lees hier meer over dit juweel van een thriller vol verrassende plotwendingen.

Lees verder