Boeken zoeken en kopen

ISBN zoeken

Op ISBN zoeken is de makkelijkste manier om een boek te vinden. Vul in het zoekveld hierboven het ISBN in en je krijgt direct het boek te zien. Weet je geen ISBN dan kan je ook zoeken op auteur, titel of onderwerp.

Het ISBN kan je zowel met als zonder spaties invullen. Zolang het maar een geldig ISBN-nummer is maakt de invoerwijze niet uit. Geef je per ongeluk toch een ongeldig ISBN op dan krijg je dit vanzelf te zien.

ISBN van een boek zoeken

Een ISBN zoeken van een bepaald boek doe je door hierboven de titel in te voeren. Je krijgt dan direct alle uitgaves van het boek te zien zoals hardcover, paperback of ebook. Door op een van de resultaten te klikken zie je alle details van die uitgave. Iedere uitgave heeft hierbij een eigen ISBN.

Weet je de titel van het boek niet precies? Dan kan je ook het ISBN proberen te achterhalen door het boek te zoeken op auteur. Is ook die niet bekend dan kan je nog proberen te zoeken op onderwerp.

Wat is een ISBN

ISBN staat voor Internationaal Standard Boek Nummer (International Standard Book Number). Het is een – voor iedere uitgave uniek – identificatienummer waarmee je een boek snel kan vinden in een winkel of bepaald systeem.

Voorbeeld van een ISBN-nummer

ISBN10 en ISBN13

Vroeger bestond een ISBN uit 10 cijfers, de huidige generatie ISBN heeft 13 cijfers. Dit omdat de 10-cijferige nummers op een gegeven moment ‘op raakte’. Vanaf 1 januari 2007 werden de oude ISBN-nummers dan ook omgerekend naar 13-cijferige nummers. De huidige nummers sluiten nu ook beter aan bij de internationale EAN-standaard.

Op zoekeenboek kan je trouwens met beide ISBN-nummers zoeken. ISBN10 wordt automatisch omgerekend naar het nieuwe ISBN13 nummer.

Wil je meer lezen over ISBN dan kan je o.a. terecht op de speciale ISBN-website van CB. Ook op Wikipedia vind je uitgebreide informatie over ISBN-nummers.

Meer zoekmogelijkheden

Weet je het ISBN-nummer niet? Dan kan je ook op een van deze manieren naar een boek zoeken.