Boeken zoeken: tips

Zoekeenboek.nl is makkelijk in gebruik. Vul in het zoekveld bovenaan een titel, auteur of ISBN in en druk op zoeken. Je ziet dan alle boeken die aan je zoekopdracht voldoen. Over ieder boek kan je meer informatie lezen.

Je hoeft in het begin geen keuzes te maken. Zoekeenboek.nl herkent vanzelf of je een titel, auteur of (geldig) ISBN hebt ingevoerd. Zoek je op ISBN dan krijg je meteen het boek te zien. Bij titels en auteurs krijg je meestal meerdere resultaten terug.

Zoekresultaten verfijnen

Als je veel boeken terugkrijgt voor je zoekopdracht kan je de zoekresultaten makkelijk verfijnen. Een eerste selectie die je kan doen is het soort boek kiezen: een gewoon boek, een ebook of een luisterboek. Hierna kan je verder selecteren om het juiste boek te vinden.

Kies bijvoorbeeld de taal om alleen boeken in het Nederlands of een andere taal te zien.  Ook kan je een categorie selecteren om nog nauwkeuriger te filteren. De verschillende mogelijkheden passen zich automatisch aan naar je eerdere keuzes.

Boeken zoeken op ISBN

Als je boeken zoekt op ISBN kan je zowel ISBN 10 als ISBN 13 gebruiken. ISBN 10 is een wat oudere manier om boeken te indexeren. Zoekeenboek.nl rekent een ISBN 10 nummer automatisch om in een ISBN 13 nummer. Je kan ze dus beiden gebruiken.

Geef je een ongeldig ISBN op dan krijg je dit meteen te zien. Je kan dan verder zoeken op titel of auteur. Op deze manier hebben we het zoeken naar een boek zo makkelijk voor je gemaakt als we maar konden.

Tips bij boeken zoeken

Zoekopdrachten

Handig is het om een niet al te specifieke zoekterm op te geven. Je krijgt dan wel veel resulaten terug maar door je selectie te verfijnen vind je het gewenste boek alsnog. Weet je precies welk boek je wilt dan kan je zowel de titel als auteur invullen.

Zoeksuggesties

Als je een zoekopdracht invult krijg je direct verschillende suggesties te zien. Door op een van deze suggesties te klikken krijg je alle relevante boeken te zien. Ook hierna kan de selectie weer verder verfijnd worden.

Zoeken op onderwerp

Zoek je een boek over een bepaald onderwerp en weet je geen titel of auteur? Vul dan het onderwerp in bij het zoekveld en je krijgt relevante boeken te zien. Via de filteropties kan je de gevonden selectie verder verfijnen.

Boeken zoeken: tips