Oktober van Søren Sveistrup

Pageturner van de bedenker van The Killing

Pageturner van de bedenker van The Killing

Zo af en toe verschijnen er van die boeken die je niet weg kan leggen. De literaire thriller Oktober van Søren Sveistrup is er een van. Deze pageturner van ruim 500 pagina’s wil je gewoon in één keer uitlezen.

Søren Sveistrup

Søren Sveistrup is de bedenker van The Killing (oorspronkelijke titel: Forbrydelsen). Deze Scandinavische misdaadserie werd internationaal een grote hit. De uitzendrechten ervan werden verkocht aan meer dan 100 landen. Uiteindelijk zijn er vier seizoenen van gemaakt.

Daarnaast was Søren Sveistrup verantwoordelijk voor het script van The Day Will Come. Net als voor de verfilming van The Snowman van Jo Nesbø. De Sneeuwman is ook een echte aanrader van liefhebbers van dit genre, net als de andere boeken van Jo Nesbø.

Oktober

Oktober is het literaire thrillerdebuut van Søren Sveistrup. Net als bij The Killing is ook het plot van Oktober meesterlijk opgebouwd. De hoofdpersonen zijn erg herkenbaar en het boek speelt zich in een hoog tempo af. Alle ingrediënten voor een pageturner die je niet meer weg kan leggen. En met meer dan 500 pagina’s is dat een heerlijk vooruitzicht.

Hou je van Scandinavische thrillers dan is Oktober echt iets voor jou. Dit boek is overal goed ontvangen en staat garant voor uren leesplezier. En slaaptekort, maar dat is voor je eigen risico!

Het zenuwslopende thriller-debuut van de bedenker van The Killing

Ugebladet Søndag

Op de omslag

Op de eerste dinsdag van oktober keert Rosa Hartung terug op haar post als minister van Sociale zaken. Na de dramatische verdwijning van haar twaalfjarige dochter heeft ze een jaar verlof genomen. Een psychisch gestoorde man heeft de moord op Hartungs dochter bekend, maar het lichaam is nooit gevonden.

Op dezelfde dag dat Hartung terugkeert in het parlement, wordt een jonge vrouw op brute wijze vermoord in haar huis in een buitenwijk van Kopenhagen. Een van haar handen is eraf gehakt.

Wanneer de rechercheurs Thulin en Hess arriveren op de plaats delict treffen ze een kastanjepoppetje aan, dat een sinister geheim bij zich blijkt te dragen. En dan wordt er nog een vrouw vermoord. Het heeft er alle schijn van dat de missie van de moordenaar nog niet voorbij is…

Omslag van Oktober, het thrillerdebuut van Søren Sveistrup

Een thriller van de hoogste kwaliteit: fascinerende personages, een meesterlijk verhaal en ondraaglijke spanning. Ik vond het absoluut geweldig.

Deon Meyer

Boeken tips

Bekijk de boeken tips voor meer inspiratie. Leuk voor jezelf of als cadeau, hier vind je alle boeken tips.

De biografie van Memphis Depay

De biografie van Memphis Depay

Memphis Depay is misschien wel een van de meest besproken voetballers van deze generatie. In Heart of a lion lees je het levensverhaal van Memphis Depay, geschreven door Simon Zwartkruis.

De Bergmankronieken deel 6

De Bergmankronieken deel 6

Het oordeel van Hjörth Rosenfeldt is het nieuwste deel in de serie De Bergmankronieken. In dit boek is de onuitstaanbare psycholoog Sebastian teruggekeerd naar zijn oude leven.

Populaire schrijvers

Wil je nog meer boeken ontdekken? Kijk dan eens naar deze populaire schrijvers die onlangs nieuwe boeken uitbrachten of op een andere manier in de media verschenen.

Afbeelding van David Baldacci

David Baldacci

Afbeelding van Tommy Wieringa

Tommy Wieringa

Afbeelding van Lee Child

Lee Child

Afbeelding van Jojo Moyes

Jojo Moyes