Boeken zoeken en kopen

Oktober van Søren Sveistrup

Zo af en toe verschijnen er van die boeken die je niet weg kan leggen. De literaire thriller Oktober van Søren Sveistrup is er een van. Deze pageturner van ruim 500 pagina’s wil je gewoon in één keer uitlezen.

Søren Sveistrup

Søren Sveistrup is de bedenker van The Killing (oorspronkelijke titel: Forbrydelsen). Deze Scandinavische misdaadserie werd internationaal een grote hit. De uitzendrechten ervan werden verkocht aan meer dan 100 landen. Uiteindelijk zijn er vier seizoenen van gemaakt.

Daarnaast was Søren Sveistrup verantwoordelijk voor het script van The Day Will Come. Net als voor de verfilming van The Snowman van Jo Nesbø. De Sneeuwman is ook een echte aanrader van liefhebbers van dit genre, net als de andere boeken van Jo Nesbø.

Oktober

Oktober is het literaire thrillerdebuut van Søren Sveistrup. Net als bij The Killing is ook het plot van Oktober meesterlijk opgebouwd. De hoofdpersonen zijn erg herkenbaar en het boek speelt zich in een hoog tempo af. Alle ingrediënten voor een pageturner die je niet meer weg kan leggen. En met meer dan 500 pagina’s is dat een heerlijk vooruitzicht.

Hou je van Scandinavische thrillers dan is Oktober echt iets voor jou. Dit boek is overal goed ontvangen en staat garant voor uren leesplezier. En slaaptekort, maar dat is voor je eigen risico!

Het zenuwslopende thriller-debuut van de bedenker van The Killing

Ugebladet Søndag

Op de omslag

Op de eerste dinsdag van oktober keert Rosa Hartung terug op haar post als minister van Sociale zaken. Na de dramatische verdwijning van haar twaalfjarige dochter heeft ze een jaar verlof genomen. Een psychisch gestoorde man heeft de moord op Hartungs dochter bekend, maar het lichaam is nooit gevonden.

Op dezelfde dag dat Hartung terugkeert in het parlement, wordt een jonge vrouw op brute wijze vermoord in haar huis in een buitenwijk van Kopenhagen. Een van haar handen is eraf gehakt.

Wanneer de rechercheurs Thulin en Hess arriveren op de plaats delict treffen ze een kastanjepoppetje aan, dat een sinister geheim bij zich blijkt te dragen. En dan wordt er nog een vrouw vermoord. Het heeft er alle schijn van dat de missie van de moordenaar nog niet voorbij is…

Omslag van Oktober, het thrillerdebuut van Søren Sveistrup

Een thriller van de hoogste kwaliteit: fascinerende personages, een meesterlijk verhaal en ondraaglijke spanning. Ik vond het absoluut geweldig.

Deon Meyer

Boekentips

Heart of a lion

De biografie van Memphis Depay

Memphis Depay is misschien wel een van de meest besproken voetballers van deze generatie. In Heart of a lion lees je het levensverhaal van Memphis Depay, geschreven door Simon Zwartkruis.

Lees verder

Het oordeel van Hjörth Rosenfeldt

De Bergmankronieken deel 6

Het oordeel van Hjörth Rosenfeldt is het nieuwste deel in de serie De Bergmankronieken. In dit boek is de onuitstaanbare psycholoog Sebastian teruggekeerd naar zijn oude leven.

Lees verder

De ontdekking van Harlan Coben

De nieuwste thriller van Harlan Coben

De ontdekking is de nieuwste thriller van Harlan Coben. In dit boek word je meegesleurd van cliffhanger naar cliffhanger. Lees hier meer over dit juweel van een thriller vol verrassende plotwendingen.

Lees verder