Boeken zoeken en kopen

DNA. Door een van de beste thrillerschrijvers van het moment

Yrsa Sigurdardottir wordt gezien als een van de beste thrillerscrhijvers van het moment. De IJslandse bestsellerauteur won ook met haar meest recente boek DNA weer verschillende prijzen. Zo werd DNA o.a. uitgeroepen tot Icelandic Crime Book of the Year.

Yrsa Sigurdardottir begon als schrijfster van kinderboeken. In 2005 debuteerde ze met haar eerste thriller. Inmiddels heeft ze tien thrillers op haar naam staan. Deze zijn in ruim 30 landen in vertaling verschenen.

DNA

In DNA maken we kennis met commissaris Huldar en psychologe Freyja. Samen werken zij aan een dubbele moordzaak. Hierbij zijn twee vrouwen op gruwelijke wijze vermoord.

Freya heeft de zevenjarige dochter van het eerste slachtoffer onder haar hoede. De enige getuige van de eerste moord. Dat Huldar en Freya een onenightstand hebben gehad maakt de zaak nog gecompliceerder. Helemaal omdat Huldar hierbij over zijn leven heeft gelogen.

Ysra is een van de beste thrillerschrijvers van dit moment.

The Times Literary Supplement

Op de omslag

In Reykjavik wordt een jonge vrouw op gruwelijke wijze vermoord. Haar zevenjarige dochter verstopt zich onder haar bed en is de enige getuige. Wanneer niet veel later een tweede vrouw op eenzelfde manier ter dood wordt gebracht, staat de politie voor een raadsel: wat is het verband tussen de twee vrouwen?

Voor commissaris Huldar is het de eerste zaak in zijn nieuwe functie. Hij moet daarbij samenwerken met psychologe Freyja, die het getraumatiseerde meisje onder haar hoede heeft. De samenwerking wordt extra gecompliceerd door hun onenightstand, waarbij Huldar Freyja voorloog over zijn leven.

Ondertussen ontvangt een radioamateur gecodeerde berichten die de slachtoffers met elkaar in verband brengen, maar niemand gelooft hem en hij besluit zelf op onderzoek uit te gaan.

Kijk hier voor DNA van Yrsa Sigurdardottir of zoek naar de andere boeken van Yrsa Sigurdardottir.

Boekomslag van DNA, geschreven door Yrsa Sigurdardottir

Recensies van DNA

Op de volgende sites vind je recensies over DNA van Yrsa Sigurdardottir.

Zo hoort een thriller te zijn: hard en pezig, zonder een grammetje onderhuids vet.

The Guardian

Boekentips

Heart of a lion

De biografie van Memphis Depay

Memphis Depay is misschien wel een van de meest besproken voetballers van deze generatie. In Heart of a lion lees je het levensverhaal van Memphis Depay, geschreven door Simon Zwartkruis.

Lees verder

Het oordeel van Hjörth Rosenfeldt

De Bergmankronieken deel 6

Het oordeel van Hjörth Rosenfeldt is het nieuwste deel in de serie De Bergmankronieken. In dit boek is de onuitstaanbare psycholoog Sebastian teruggekeerd naar zijn oude leven.

Lees verder

De ontdekking van Harlan Coben

De nieuwste thriller van Harlan Coben

De ontdekking is de nieuwste thriller van Harlan Coben. In dit boek word je meegesleurd van cliffhanger naar cliffhanger. Lees hier meer over dit juweel van een thriller vol verrassende plotwendingen.

Lees verder