Zolang er leven is. Het nieuwe geheime dagboek van Hendrik Groen, 85 jaar

Winnaar NS Publieksprijs 2018

Winnaar NS Publieksprijs 2018

Zolang er leven is is ‘het nieuwe geheime dagboek van Hendrik Groen, 85 jaar’. Het boek won de NS Publieksprijs 2018, een prijs voor het beste boek die gekozen wordt door het publiek. In de dagboeken van Hendrik Groen lees je via dagboekfragmenten over het leven in een Amsterdams verzorgingshuis. Geschreven met de nodige zelfspot en op een erg geestige manier.

Zolang er leven is is de opvolger van het succesvolle eerste boek Pogingen iets van het leven te maken. Ook dit boek won in 2016 de NS Publieksprijs en werd door het lezend publiek massaal omarmd. Het tweede boek gaat verder waar het eerste boek is geëindigd. Het neemt je opnieuw mee met Hendriks pogingen nog iets van het leven te maken. Met de nodige humor wordt het leven in het verzorgingshuis op de hak genomen waarbij niets en niemand wordt gespaard.

De dagboekfragmenten zijn charmant, soms hilarisch.

Elsevier

Hendrik Groen is een pseudoniem van de schrijver Peter de Smet. Het heeft trouwens jaren geduurd voor bekend werd wie er achter Hendrik Groen zat. En ook nu hoeft de schrijver niet zonodig in de publiciteit te komen. De verhalen van Hendrik Groen werden door Omroep MAX bewerkt tot een 12-delige dramaserie. Daarnaast werden de vertaalrechten van het boek verkocht aan meer dan 35 landen.

Bekijk hier alle uitgaves van Zolang er leven is is of van Pogingen iets van het leven te maken.

Op de omslag:

We leerden Hendrik Groen kennen door zijn dagboek Pogingen iets van het leven te maken. Samen met zijn vriend Evert en de andere leden van de Oud-maar-niet-dood-club probeert Hendrik zijn laatste levensjaren in een verzorgingshuis in Amsterdam-Noord zo aangenaam mogelijk te maken.

Van tijd tot tijd valt het Hendrik zwaar om de moed erin te houden. Gelukkig heeft hij de pen weer opgepakt. Met de hem zo kenmerkende charmante humor neemt hij de medebewoners, de directie, zijn vrienden en de ouderdom in het algemeen op de korrel, waarbij hij zichzelf zeker niet spaart.

Gecombineerd met de rake (en vermakelijke) beschrijvingen van zijn medebewoners en ouderdom in het algemeen, heeft Groen hier vrijwel zeker weer een hit te pakken.

Hebban.nl

Over de NS Publieksprijs

De NS Publieksprijs wordt door het publiek gekozen uit 6 genomineerde boeken. Dit moeten boeken zijn in het genre fictie die oorspronkelijk in de Nederlandse taal werden geschreven. De zes bestverkochte boeken in de periode van 1 juli tot 1 juli komen hiervoor in aanmerking. Daarnaast kan het publiek zelf boeken aandragen die aan deze voorwaarden voldoen. De winnaar van de NS Publieksprijs krijgt een geldbedrag van € 7.500, een sculptuur van Jeroen Henneman en een jaar lang gratis 1e Klas reizen met de NS.

Boeken tips

Bekijk de boeken tips voor meer inspiratie. Leuk voor jezelf of als cadeau, hier vind je alle boeken tips.

De biografie van Memphis Depay

De biografie van Memphis Depay

Memphis Depay is misschien wel een van de meest besproken voetballers van deze generatie. In Heart of a lion lees je het levensverhaal van Memphis Depay, geschreven door Simon Zwartkruis.

De Bergmankronieken deel 6

De Bergmankronieken deel 6

Het oordeel van Hjörth Rosenfeldt is het nieuwste deel in de serie De Bergmankronieken. In dit boek is de onuitstaanbare psycholoog Sebastian teruggekeerd naar zijn oude leven.

Populaire schrijvers

Wil je nog meer boeken ontdekken? Kijk dan eens naar deze populaire schrijvers die onlangs nieuwe boeken uitbrachten of op een andere manier in de media verschenen.

Afbeelding van David Baldacci

David Baldacci

Afbeelding van Tommy Wieringa

Tommy Wieringa

Afbeelding van Lee Child

Lee Child

Afbeelding van Jojo Moyes

Jojo Moyes