Het mysterie van niks en oneindig veel snot

Mooiste Boekomslag 2018

Mooiste Boekomslag 2018

De Libris Mooiste Boekomslag 2018 is gewonnen door het boek Het mysterie van niks en oneindig veel snot. Dit kinderboek van Jan Paul Schutten is ontworpen door Suzanne Nuis. De illustraties in het boek zijn gemaakt door Floor Rieder.

Over het boek

Duik mee in de wereld van natuurkunde en sterrenkunde; een wereld van tijdreizen, van zwarte gaten, van donkere materie, van deeltjes die dwars door jou en de hele aarde heen schieten en van oneindig veel andere heelallen met oneindig veel andere jou’s en mij’s – echt waar!

Een wereld van het kleinste van het kleinste tot het grootste van het grootste. En een wereld van briljante denkers en wetenschappers die over zo ongeveer alle vragen in het universum hebben nagedacht.

Met Het mysterie van niks en oneindig veel snot is de grensverleggende non-fictietrilogie van Jan Paul Schutten en Floor Rieder compleet. De eerste twee delen, Het raadsel van alles wat leeft en Het wonder van jou en je biljoenen bewoners werden bejubeld in binnen- en buitenland; in Nederland gingen er bijna 100.000 exemplaren over de toonbank en de boeken werden aan elf landen verkocht.

Jan Paul Schutten en illustrator Floor Rieder sluiten hun schitterend vormgegeven non-fictietrilogie grandioos af met Het mysterie van niks.

De Volkskrant

De Mooiste Boekomslag

De Mooiste Boekomslag is een prijs die door Libris in het leven is geroepen. Het is alweer het zevende jaar dat deze titel wordt uitgereikt aan een boek met een bijzondere omslag.

Iedereen mocht stemmen op één van de 20 door Libris-boekhandels geselecteerde boeken. Ook kon men zelf een boek aandragen. Uiteindelijk hebben ruim 1400 mensen hun stem uitgebracht. Het mysterie van niks en oneindig veel snot eindigde met de meeste stemmen

Het mysterie van niks en oneindig veel snot

Nummers twee en drie

Op de tweede plaats eindigde het kookboek Ottolenghi SIMPEL van Yotan Ottolenghi. Deze omslag werd ontworpen door het Engelse Here Design. De derde plaats was voor Pachinko van Min Jin Lee, ontworpen door DPS Design & Prepress Studio uit Amsterdam.

Boeken tips

Bekijk de boeken tips voor meer inspiratie. Leuk voor jezelf of als cadeau, hier vind je alle boeken tips.

De biografie van Memphis Depay

De biografie van Memphis Depay

Memphis Depay is misschien wel een van de meest besproken voetballers van deze generatie. In Heart of a lion lees je het levensverhaal van Memphis Depay, geschreven door Simon Zwartkruis.

De Bergmankronieken deel 6

De Bergmankronieken deel 6

Het oordeel van Hjörth Rosenfeldt is het nieuwste deel in de serie De Bergmankronieken. In dit boek is de onuitstaanbare psycholoog Sebastian teruggekeerd naar zijn oude leven.

Populaire schrijvers

Wil je nog meer boeken ontdekken? Kijk dan eens naar deze populaire schrijvers die onlangs nieuwe boeken uitbrachten of op een andere manier in de media verschenen.

Afbeelding van David Baldacci

David Baldacci

Afbeelding van Tommy Wieringa

Tommy Wieringa

Afbeelding van Lee Child

Lee Child

Afbeelding van Jojo Moyes

Jojo Moyes