Boeken zoeken en kopen

Otmars zonen door Peter Buwalda

Op 5 maart verscheen het nieuwe boek van Peter Ruwalda, Otmars zonen. Deze literaire roman, waar lang op werd gewacht, is het eerste deel van een trilogie. De delen De jaknikker en Hysteria siberiana zullen later verschijnen.

Van de uitgever

Otmars zonen vertelt het verhaal van de jonge Shell-employé Ludwig Smit, die na een bezoek aan de illustere Johan Tromp op het Siberische eiland Sakhalin strandt in een sneeuwstorm. Juist nu, wanneer onderzoeksjournaliste Isabelle Orthel hem het deksel komt overhandigen van een beerput, begint Tromps daverende carrière in de oliebusiness te wankelen. Tromp – hedonist, alfaman, kroonprins van Shell, en in alles het tegenbeeld van Ludwig – schat zijn twee bezoekers volkomen verkeerd in.

Peter Buwalda verkent in Otmars zonen de grenzen van de epische wereld die hij al in Bonita Avenue schiep. In de nog te verschijnen delen van zijn roman fleuve, De jaknikker en Hysteria siberiana, geeft hij deze wereld verder vorm.

Recensies van Otmars zonen

Op de onderstaande sites vind je verschillende recensies van Otmars zonen.

In zijn langverwachte tweede roman maakt Peter Buwalda de verwachtingen waar.

NRC

Over Peter Buwalda

Peter Buwalda (1971) is een Nederlandse schrijver en columnist. Hij werkte als journalist en redacteur voor verschillende uitgeverijen. Ook was hij medeoprichter van het literaire poptijdschrift Wah-Wah.

In 2010 debuteerde Peter Buwalda met zijn roman Bonita Avenue. Een boek dat voor 12 literaire prijzen werd genomineerd waaronder de Libris Literatuurprijs, de AKO Literatuurprijs en de NS Publieksprijs. Bonita Avenue verscheen in meerdere vertalingen en er werden 350.000 exemplaren van verkocht.

Onlangs was Peter Buwalda te gast bij De Wereld Draait Door. Hier kan je dit fragment terugkijken.

Meer over Peter Buwalda vind je op deze website van zijn uitgeverij.

Omslag van Otmars zonen door Peter Buwalda

Verbluffend. Buwalda’s genialiteit is uniek.

The Times

Boekentips

Heart of a lion

De biografie van Memphis Depay

Memphis Depay is misschien wel een van de meest besproken voetballers van deze generatie. In Heart of a lion lees je het levensverhaal van Memphis Depay, geschreven door Simon Zwartkruis.

Lees verder

Het oordeel van Hjörth Rosenfeldt

De Bergmankronieken deel 6

Het oordeel van Hjörth Rosenfeldt is het nieuwste deel in de serie De Bergmankronieken. In dit boek is de onuitstaanbare psycholoog Sebastian teruggekeerd naar zijn oude leven.

Lees verder

De ontdekking van Harlan Coben

De nieuwste thriller van Harlan Coben

De ontdekking is de nieuwste thriller van Harlan Coben. In dit boek word je meegesleurd van cliffhanger naar cliffhanger. Lees hier meer over dit juweel van een thriller vol verrassende plotwendingen.

Lees verder