Normale mensen van Sally Rooney

De opvolger van Gesprekken met vrienden

De opvolger van Gesprekken met vrienden

Gesprekken met vrienden was de veelgeprezen debuutroman van Sally Rooney. Ook de opvolger Normale mensen is weer een prachtig geschreven roman. Het boek over vriendschap, liefde en verlies werd in 2018 bekroond met de Costa Book Novel Award en de Irish Novel of the Year. Daarnaast stond het op de longlist van de Man Booker Prize 2018.

Inmiddels heeft de BBC de rechten voor het boek Normale mensen gekocht. Hiervan zal een televisieserie worden gemaakt waarvoor Sally Rooney zelf het scipt schrijft. Normal people zal worden uitgezonden op BBC Three. Uitzendata voor de serie zijn op dit moment nog niet bekend.

Een compact meesterwerk. Meer! denk je als het uit is. Nog meer! Niet stoppen!

De Groene Amsterdammer

Over Normale mensen

Marianne en Connell groeien op in hetzelfde stadje in landelijk Ierland. Dat is de enige overeenkomst; ze bevinden zich in verschillende werelden die slechts overlappen wanneer de moeder van Connel het huis van Marianne schoonmaakt. Connel is populair op de middelbare school; Marianne is liever alleen. Wanneer de twee in gesprek raken in de keuken van Mariannes huis, raken hun levens in een stroomversnelling.

Als ze allebei naar het prestigieuze Trinity College in Dublin gaan, blijkt dat zich door de jaren heen een band heeft gevormd die nog lang stand zal houden.

Normale mensen is een voortreffelijke en intense liefdesgeschiedenis over de diepgaande invloed die geliefden op elkaars leven hebben – en het groeiende besef daarvan naarmate de jaren verstrijken. Deze roman laat je je eigen liefdes herbeleven.

Klik hier om Normale mensen van Sally Rooney te zoeken.

Omslag van Normale mensen, gescrheven door Sally Rooney

Recensies van Normale mensen

Op de volgende websites kan je verschillende recensies lezen over dit boek van Sally Rooney:

Over Sally Rooney

Sally Rooney is in 1991 geboren in Castlebar, een plaatsje in het westen van Ierland. Hier groeide Sally ook op. Net als de hoofdpersonen uit Normale mensen zat Sally op het Trinity College in Dublin. Hier studeerde ze Engels.

In 2017 verscheen haar debuutroman Gesprekken met vrienden. Door The Guardian uitgeroepen als een van de belangrijkste debuten van 2017.

Een pareltje; een glanzende liefdesgeschiedenis.

Trouw – over Normale mensen

Boeken tips

Bekijk de boeken tips voor meer inspiratie. Leuk voor jezelf of als cadeau, hier vind je alle boeken tips.

De biografie van Memphis Depay

De biografie van Memphis Depay

Memphis Depay is misschien wel een van de meest besproken voetballers van deze generatie. In Heart of a lion lees je het levensverhaal van Memphis Depay, geschreven door Simon Zwartkruis.

De Bergmankronieken deel 6

De Bergmankronieken deel 6

Het oordeel van Hjörth Rosenfeldt is het nieuwste deel in de serie De Bergmankronieken. In dit boek is de onuitstaanbare psycholoog Sebastian teruggekeerd naar zijn oude leven.

Populaire schrijvers

Wil je nog meer boeken ontdekken? Kijk dan eens naar deze populaire schrijvers die onlangs nieuwe boeken uitbrachten of op een andere manier in de media verschenen.

Afbeelding van David Baldacci

David Baldacci

Afbeelding van Tommy Wieringa

Tommy Wieringa

Afbeelding van Lee Child

Lee Child

Afbeelding van Jojo Moyes

Jojo Moyes