Boeken zoeken en kopen

Tien populaire vegetarische kookboeken

De Nationale week zonder vlees is in het leven geroepen om wat bewuster om te leren gaan met vlees. Vaak hangt er nog een negatief randje aan vegetarisch koken, maar dit is helemaal niet nodig. Ook zonder vlees kan je namelijk echt heerlijk koken en eten.

De tien populaire vegetarische kookboeken hieronder zijn hier mooie voorbeelden van. Ze staan namelijk allemaal vol recepten die allesbehalve saai zijn. Van uitgebreide en feestelijke gerechten tot snelle maaltijden voor doordeweeks. Bekijk ze eens en laat je inspireren om eens wat anders te koken.

Plenty

In het boek Plenty van topkok Yotam Ottolenghi vind je 120 lekkere recepten. Meer dan groenten, peulvruchten, granen en paddestoelen heb je voor een lekker gerecht niet nodig.

Omslag van Plenty van Yotam Ottolenghi

The green kitchen at home

In The green kitchen at home van David Frenkiel en Luise Vindahl vind je gezonde vegetarische recepten. Voor o.a. het ontbijt, onderweg en snelle recepten voor doordeweeks.

Omslag van The green kitchen at home door David Frenkiel en Luise Vindahl

Heel veel veg!

In Heel veel veg! van Hugh Fearnley-Whittingstall spelen groenten de hoofdrol. Dit boek is de opvolger van het al net zo populaire kookboek Veg! dat je verderop in deze lijst vegetarische kookboeken vindt.

Omslag van Heel veel veg! van Hugh Fearnley-Whittingstall

Easy vegan

Easy vegan is het populaire kookboek van de website Living the green life. In dit kookboek vind je lekkere en makkelijke recepten voor ieder moment. Het won in 2018 de titel Beste vegan kookboek.

Omslag van Easy vegan van Living the green life

On the go

On the go is het gezonde kookboek van Rens Kroes, de zus van. In dit healthy kookboek vind je 49 nieuwe powerfood recepten. Om te preppen, bewaren en mee te nemen.

Omslag van On the go van Rens Kroes.

Easy vegan 2

Ook het tweede boek van Living the Green Life – Easy Vegan 2 – is terug te vinden bij de populairste vegetarische kookboeken. In dit kookboek vind je veganistische recepten van over de hele wereld.

Omslag van Easy Vegan 2 van Living the Green Life

Veg!

Veg! was het eerste vegetarische kookboek van Hugh Fearnley-Whittingstall. De opvolger Heel veel veg! kwam je eerder in deze lijst al tegen. Ook in Veg! vind je heerlijke recepten zonder vlees en vis.

Omslag van Veg! van Hugh Fearnley-Whittingstall

Lekker vegetarisch voor iedereen

Lekker vegetarisch voor iedereen is het toegankelijke kookboek van Sara Ask en Lisa Bjärbo. In dit mooie boek vind je makkelijke en lekkere vegetarische recepten die ook bij kinderen in de smaak vallen.

Omslag van Lekker vegetarisch voor iedereen van Sara Ask en Lisa Bjärbo

Jeruzalem

Jeruzalem is het derde kookboek van Yotam Ottolenghi. Niet helemaal vegetarisch maar ook in dit kookboek spelen groenten een belangrijke rol. Ottolenghi schreef dit boek samen met Sami Tamimi, ook afkomstig uit Jeruzalem.

Omslag van Jeruzalem van Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi

Veggie!

Deze lijst sluiten we af met het vegetarische kookboek Veggie! Het derde kookboek in dit overzicht van Hugh Fearnley-Whittingstall. In dit ‘kleine kookboekje’ van 224 pagina’s vind je de beste recepten uit zijn eerste kookboek Veg!

Omslag van Veggie! van Hugh Fearnley-Whittingstall

Nog meer vegetarische kookboeken

Heb je niet genoeg aan deze tien populaire kookboeken? Dan vind je hier nog veel meer vegetarische kookboeken.

Boekentips

Heart of a lion

De biografie van Memphis Depay

Memphis Depay is misschien wel een van de meest besproken voetballers van deze generatie. In Heart of a lion lees je het levensverhaal van Memphis Depay, geschreven door Simon Zwartkruis.

Lees verder

Het oordeel van Hjörth Rosenfeldt

De Bergmankronieken deel 6

Het oordeel van Hjörth Rosenfeldt is het nieuwste deel in de serie De Bergmankronieken. In dit boek is de onuitstaanbare psycholoog Sebastian teruggekeerd naar zijn oude leven.

Lees verder

De ontdekking van Harlan Coben

De nieuwste thriller van Harlan Coben

De ontdekking is de nieuwste thriller van Harlan Coben. In dit boek word je meegesleurd van cliffhanger naar cliffhanger. Lees hier meer over dit juweel van een thriller vol verrassende plotwendingen.

Lees verder