Boeken zoeken en kopen

Rupsje Nooitgenoeg wordt 50 jaar!

De meest bekende rups ter wereld, Rupsje Nooitgenoeg, wordt 50 jaar. Het eerste exemplaar van dit boek van Eric Carle verscheen in 1969. Inmiddels zijn er ruim 50 miljoen exemplaren verkocht in 63 talen.

Het verhaal van Rupsje Nooitgenoeg is al tientallen jaren wereldberoemd. Rupsje Nooitgenoeg kruipt als een klein rupsje uit zijn ei. Hij is zo hongerig dat hij door allerlei soorten eten een weg eet. Dan bouwt hij een huisje en uiteindelijk ontpopt hij als een mooie vlinder.

Het gaat over hoop. Je groeit op, spreidt je vleugels en vliegt naar de toekomst. Net als de kleine rups.

Eric Carle

Jubileumuitgave

Om het 50-jarig bestaan van Rupsje Nooitgenoeg te vieren verschijnt er 20 maart een speciale uitgave. Een dag die niet toevallig is gekozen, het is dan namelijk International Caterpillar Day.

In deze jubileumuitgave vind je o.a. een brief van Eric Carle. Ook is er een extra pagina over het ontstaan van het rupsje. De linnen rug van het boek én de glimmende rups op de omslag maken deze editie extra bijzonder.

Omslag van de jubileumeditie van Rupsje Nooitgenoeg door Eric Carle

Bekijk hier de speciale website over Rupsje Nooitgenoeg of zoek Rupsje Nooitgenoeg bij je favoriete boekwinkel.

Boekentips

Heart of a lion

De biografie van Memphis Depay

Memphis Depay is misschien wel een van de meest besproken voetballers van deze generatie. In Heart of a lion lees je het levensverhaal van Memphis Depay, geschreven door Simon Zwartkruis.

Lees verder

Het oordeel van Hjörth Rosenfeldt

De Bergmankronieken deel 6

Het oordeel van Hjörth Rosenfeldt is het nieuwste deel in de serie De Bergmankronieken. In dit boek is de onuitstaanbare psycholoog Sebastian teruggekeerd naar zijn oude leven.

Lees verder

De ontdekking van Harlan Coben

De nieuwste thriller van Harlan Coben

De ontdekking is de nieuwste thriller van Harlan Coben. In dit boek word je meegesleurd van cliffhanger naar cliffhanger. Lees hier meer over dit juweel van een thriller vol verrassende plotwendingen.

Lees verder