Rupsje Nooitgenoeg wordt 50 jaar!

's Werelds bekendste rups is jarig

's Werelds bekendste rups is jarig

De meest bekende rups ter wereld, Rupsje Nooitgenoeg, wordt 50 jaar. Het eerste exemplaar van dit boek van Eric Carle verscheen in 1969. Inmiddels zijn er ruim 50 miljoen exemplaren verkocht in 63 talen.

Het verhaal van Rupsje Nooitgenoeg is al tientallen jaren wereldberoemd. Rupsje Nooitgenoeg kruipt als een klein rupsje uit zijn ei. Hij is zo hongerig dat hij door allerlei soorten eten een weg eet. Dan bouwt hij een huisje en uiteindelijk ontpopt hij als een mooie vlinder.

Het gaat over hoop. Je groeit op, spreidt je vleugels en vliegt naar de toekomst. Net als de kleine rups.

Eric Carle

Jubileumuitgave

Om het 50-jarig bestaan van Rupsje Nooitgenoeg te vieren verschijnt er 20 maart een speciale uitgave. Een dag die niet toevallig is gekozen, het is dan namelijk International Caterpillar Day.

In deze jubileumuitgave vind je o.a. een brief van Eric Carle. Ook is er een extra pagina over het ontstaan van het rupsje. De linnen rug van het boek én de glimmende rups op de omslag maken deze editie extra bijzonder.

Omslag van de jubileumeditie van Rupsje Nooitgenoeg door Eric Carle

Bekijk hier de speciale website over Rupsje Nooitgenoeg of zoek Rupsje Nooitgenoeg bij je favoriete boekwinkel.

Boeken tips

Bekijk de boeken tips voor meer inspiratie. Leuk voor jezelf of als cadeau, hier vind je alle boeken tips.

De biografie van Memphis Depay

De biografie van Memphis Depay

Memphis Depay is misschien wel een van de meest besproken voetballers van deze generatie. In Heart of a lion lees je het levensverhaal van Memphis Depay, geschreven door Simon Zwartkruis.

De Bergmankronieken deel 6

De Bergmankronieken deel 6

Het oordeel van Hjörth Rosenfeldt is het nieuwste deel in de serie De Bergmankronieken. In dit boek is de onuitstaanbare psycholoog Sebastian teruggekeerd naar zijn oude leven.

Populaire schrijvers

Wil je nog meer boeken ontdekken? Kijk dan eens naar deze populaire schrijvers die onlangs nieuwe boeken uitbrachten of op een andere manier in de media verschenen.

Afbeelding van David Baldacci

David Baldacci

Afbeelding van Tommy Wieringa

Tommy Wieringa

Afbeelding van Lee Child

Lee Child

Afbeelding van Jojo Moyes

Jojo Moyes