De hemel boven je hoofd van Charlotte Guillain

Een boek van 2,5 meter

Een boek van 2,5 meter

De hemel boven je hoofd is een leerzaam kinderboek voor ca. 8 tot 10 jaar. De teksten zijn geschreven door Charlotte Guillain. Yuval Zommer nam de schitterende illustraties voor zijn rekening.

Een boek van 2,5 meter

Net als de voorganger De grond onder je voeten is dit prentenboek uitklapbaar. Als het boek volledig is opengeklapt is het maar liefst 2,5 meter lang. En in die 2,5 meter is er van alles te ontdekken dat boven je hoofd hangt en leeft.

Aan de ene kant van het boek stijg je op. Hier ontdek je alle lagen in de atmosfeer. Je reist van de aarde via de ozonlaag tot ver gelegen zonnestelsels. Aan de andere kant van het boek daal je weer en ontdek je o.a. alles wat in alle lagen leeft.

Op de omslag

Het ligt voor de hand om af en toe eens stil te staan en je te vergapen aan alles wat er te zien is in een drukke straat. Maar hoe vaak kijk je omhoog naar de lucht? Er gebeurt zoveel meer in de hemel boven je hoofd!

Dit uitvouwbare boek op groot formaat geeft een prachtige verbeelding van een reis naar de bovenste luchtlagen in de atmosfeer… Zommers illustraties laten een wirwar van activiteit boven en onder het wolkendek zien en de teksten van Guillain beschrijven enthousiast alles wat de lezer ontdekt.

Omslag van De hemel boven je hoofd door Charlotte Guillain en Yuval Zommer.

Over Charlotte Guillan en Yuval Zommer

Charlotte Guillan werkte als boekverkoper voor ze taalles ging geven. Ze wilde altijd al schrijfster worden. Ze is getrouwd met Adam Guillain waar ze enkele boeken mee heeft geschreven. Daarnaast schrijft ze haar eigen boeken en met anderen.

Yuval Zommer is een Engelse illustrator die het London’s Royal College of Art heeft doorlopen. Hij werkte als creative director bij verschillende grote reclamebureaus. Zijn passie voor prentenboeken zorgde ervoor dat hij kinder- en prentenboeken ging schrijven.

Meer informatie over Charlotte en Yuval vind je op de volgende websites:

Boeken tips

Bekijk de boeken tips voor meer inspiratie. Leuk voor jezelf of als cadeau, hier vind je alle boeken tips.

De biografie van Memphis Depay

De biografie van Memphis Depay

Memphis Depay is misschien wel een van de meest besproken voetballers van deze generatie. In Heart of a lion lees je het levensverhaal van Memphis Depay, geschreven door Simon Zwartkruis.

De Bergmankronieken deel 6

De Bergmankronieken deel 6

Het oordeel van Hjörth Rosenfeldt is het nieuwste deel in de serie De Bergmankronieken. In dit boek is de onuitstaanbare psycholoog Sebastian teruggekeerd naar zijn oude leven.

Populaire schrijvers

Wil je nog meer boeken ontdekken? Kijk dan eens naar deze populaire schrijvers die onlangs nieuwe boeken uitbrachten of op een andere manier in de media verschenen.

Afbeelding van David Baldacci

David Baldacci

Afbeelding van Tommy Wieringa

Tommy Wieringa

Afbeelding van Lee Child

Lee Child

Afbeelding van Jojo Moyes

Jojo Moyes