Boeken zoeken en kopen

Otmars zonen van Peter Buwalda

Otmars zonen van Peter Buwalda is gekozen tot het DWDD Boek van de Maand maart. Het is het eerste deel van een trilogie waar lang op is gewacht. Op deze site verscheen al eerder een artikel over Otmars zonen.

In het boek verkent Buwalda de grenzen in de epische wereld die hij schiep in zijn eerdere roman Bonita Avenue. In de volgende twee boeken in de trilogie wordt deze wereld verder vormgegeven.

Duizend-en-een-nacht leesplezier.

De Standaard

Op de omslag

Otmars zonen vertelt het verhaal van de jonge Shell-employé Ludwig Smit, die na een bezoek aan de illustere Johan Tromp op het Siberische eiland Sakhalin strandt in een sneeuwstorm.

Juist nu, wanneer onderzoeksjournaliste Isabelle Orthel hem het deksel komt overhandigen van een beerput, begint Tromps daverende carrière in de oliebusiness te wankelen.

Tromp – hedonist, alfaman, kroonprins van Shell, en in alles het tegenbeeld van Ludwig – schat zijn twee bezoekers volkomen verkeerd in.

Omslag van Otmars zonen door Peter Buwalda

Otmars zonen overtreft Bonita Avenue op vrijwel alle punten.

NRC Handelsblad

Andere boeken in deze uitzending

Andere boeken die in deze uitzending werden besproken vind je hieronder. Klik op een titel voor meer informatie.

De parade, Dave Eggers

In een naamloos land wordt na een decennium oorlog een nieuwe weg aangelegd die de twee helften van het land met elkaar moet verbinden. Twee buitenlandse werknemers zijn verantwoordelijk voor de voltooiing ervan. Terwijl de een avontuurlijk is, het nachtleven en de mensen wil ervaren, wil de ander het liefst zo snel en goed mogelijk de klus klaren. Gaandeweg worden de beide mannen geconfronteerd met de absurditeit van hun werkzaamheden en de verregaande gevolgen die hun aanwezigheid in het land heeft.

De parade, Dave Eggers

Zoek De parade van Dave Eggers

Archief van verloren kinderen, Valeria Luiselli

Een gebroken huwelijk voorin de auto, een stel wijsneuzen op de achterbank, en continu David Bowies “Space Oddity’ op de speakers. In ‘Archief van verloren kinderen’ reist een Mexicaans-Amerikaans gezin van New York naar Arizona, op zoek naar oude verhalen, vergeten geruchten en de laatste geluiden van de Apachen.

Maar dit is niet zomaar een road novel. Want terwijl het gezin naar het zuiden reist, trekken vanuit Centraal-Amerika tienduizenden kinderen zonder ouders richting de Amerikaanse grens, op zoek naar een beter leven. Wanneer de kinderen van het gezin verdwijnen, komen de twee verhaallijnen angstaanjagend dicht bij elkaar en lijken ze met elkaar verstrengeld te raken. Het is aan de lezer een uitgang uit dit spiegelpaleis te vinden.

Archief van verloren kinderen, Valeria Luiselli

Zoek Archief van verloren kinderen van Valeria Luiselli

Klaar, F. Starik

Ik heb mijn eigen dood van horen zeggen. Ik ken hem alleen als verhaal. Een man van middelbare leeftijd. Achtenvijftig jaar oud. Te jong om zomaar te sterven. Te oud om te spreken van een bloem, in de knop gebroken. Volkomen nikserige leeftijd om dood te gaan. Geen belofte meer, maar ook nog lang niet klaar. Niet voltooid. Hartinfarct. Zwaar. Niks voor jou, schreef een vriendin. Ze zette er niet bij welke ziekte ze wel bij mij vond passen.

Moeder woont in het verpleeghuis. Ze vergeet wie ze is, waar ze is, wie haar zoon is. Dan krijgt zoon, die voor haar zorgt, een hartinfarct en wordt zelf patiënt. Hij moet stoppen met roken, stoppen met drinken. Moeder en zoon, allebei overgeleverd aan de zorg van anderen. Alleen F. Starik kon dit boek schrijven, rauw, indringend, onvergetelijk.

Klaar, F. Starik

Zoek Klaar van F. Starik

Over het DWDD Boek van de Maand

Enkele maanden per jaar zit een panel van vier boekverkopers in de uitzending van De Wereld Draait Door (DWDD). Zij kiezen ieder een favoriet boek uit nieuw verschenen binnen- en buitenlandse boeken. Samen kiezen ze uiteindelijk hét DWDD Boek van de Maand.

Het boekpanel bestaat uit Margreet de Haan (Boekhandel ’t Spui, Vlissingen), Tim van den Hoed (De Utrechtse Boekenbar, Utrecht), Iris Meijer (Linnaeus Boekhandel, Amsterdam) en Jeroen Schwartz (Boekhandel Lovink, Lochem).

Terugkijken?

Wil je het fragment of de uitzending waarin het DWDD Boek van De Maand maartwordt gekozen terugkijken? Ga dan naar de website van De Wereld Draait Door.

Boekentips

Heart of a lion

De biografie van Memphis Depay

Memphis Depay is misschien wel een van de meest besproken voetballers van deze generatie. In Heart of a lion lees je het levensverhaal van Memphis Depay, geschreven door Simon Zwartkruis.

Lees verder

Het oordeel van Hjörth Rosenfeldt

De Bergmankronieken deel 6

Het oordeel van Hjörth Rosenfeldt is het nieuwste deel in de serie De Bergmankronieken. In dit boek is de onuitstaanbare psycholoog Sebastian teruggekeerd naar zijn oude leven.

Lees verder

De ontdekking van Harlan Coben

De nieuwste thriller van Harlan Coben

De ontdekking is de nieuwste thriller van Harlan Coben. In dit boek word je meegesleurd van cliffhanger naar cliffhanger. Lees hier meer over dit juweel van een thriller vol verrassende plotwendingen.

Lees verder