Moord op de moestuin van Nicolien Mizee

'DWDD Boek van de Maand' februari

'DWDD Boek van de Maand' februari

Moord op de moestuin van Nicolien Mizee is gekozen tot het DWDD Boek van de Maand februari. In deze Nederlandse ‘detective’ ontpopt een strijd rondom een zeldzame boom zich op een spannende en komische manier.

Op de omslag

Thijs en Judith zijn amper getrouwd wanneer Thijs een hartaanval krijgt. Op de dag dat hij thuiskomt uit het ziekenhuis, gaan de buren vebrouwen. Judiths zus Cora en haar man Ab besluiten een zomerhuisje voor vier personen te huren op landgoed Groenlust, een paradijselijke plek.

De idylle wordt echter verstoord door een gruwelijke vondst, en al snel blijkt dat ook in dit paradijs een strijd op leven en dood woedt. Judith gaat op onderzoek uit en ontdekt talloze motieven voor evenzoveel vetes, niet in de laatste plaats die rondom een zeldzame saffranperenboom.

Omslag van Moord op de moestuin van Nicolien Mizee

Mizee onderscheidt zich in haar werk met een geestige, geslepen stijl, rijk aan memorabele zinnen, waarin ze menselijk leed van een afstand beziet en toch met warmte.

De Volkskrant

Over Nicolien Mizee

Nicolien Mizee is in 1965 geboren in Haarlem. Haar debuut Voor God en de Sociale Dienst verscheen in 2000. Vier jaar later werd haar tweede roman Toen kwam moeder met een mes genomineerd voor de Libris Literatuurprijs. Hierna schreef Nicolien Mizee nog verschillende andere boeken. Ook schreef ze langere tijd columns voor NRC Handelsblad. Moord op de moestuin is haar nieuwste boek.

Andere boeken in deze uitzending

Andere boeken die in deze uitzending werden besproken vind je hieronder. Klik op een titel om het boek te zoeken.

Andere boeken uit deze uitzending

Over het DWDD Boek van de Maand

Enkele maanden per jaar zit een panel van vier boekverkopers in de uitzending van De Wereld Draait Door (DWDD). Zij kiezen ieder een favoriet boek uit nieuw verschenen binnen- en buitenlandse boeken. Samen kiezen ze uiteindelijk hét DWDD Boek van de Maand.

Het boekpanel bestaat uit Margreet de Haan (Boekhandel ’t Spui, Vlissingen), Tim van den Hoed (De Utrechtse Boekenbar, Utrecht), Iris Meijer (Linnaeus Boekhandel, Amsterdam) en Jeroen Schwartz (Boekhandel Lovink, Lochem).

Terugkijken?

Wil je het fragment of de uitzending waarin het DWDD Boek van De Maand februari wordt gekozen terugkijken? Ga dan naar de website van De Wereld Draait Door.

Boeken tips

Bekijk de boeken tips voor meer inspiratie. Leuk voor jezelf of als cadeau, hier vind je alle boeken tips.

De biografie van Memphis Depay

De biografie van Memphis Depay

Memphis Depay is misschien wel een van de meest besproken voetballers van deze generatie. In Heart of a lion lees je het levensverhaal van Memphis Depay, geschreven door Simon Zwartkruis.

De Bergmankronieken deel 6

De Bergmankronieken deel 6

Het oordeel van Hjörth Rosenfeldt is het nieuwste deel in de serie De Bergmankronieken. In dit boek is de onuitstaanbare psycholoog Sebastian teruggekeerd naar zijn oude leven.

Populaire schrijvers

Wil je nog meer boeken ontdekken? Kijk dan eens naar deze populaire schrijvers die onlangs nieuwe boeken uitbrachten of op een andere manier in de media verschenen.

Afbeelding van David Baldacci

David Baldacci

Afbeelding van Tommy Wieringa

Tommy Wieringa

Afbeelding van Lee Child

Lee Child

Afbeelding van Jojo Moyes

Jojo Moyes