Boeken zoeken en kopen

De ontembare van Guillermo Arriaga

De Ontembare van Guillermo Arriaga is gekozen tot het DWDD Boek van de Maand januari. In deze overdonderende roman speelt het rauwe leven van Juan Guillermo zich af op de daken van Mexico-Stad. Hij wil wraak voor de moord op zijn familie, gepleegd door een fanatieke groep religieuze jongens uit zijn wijk.

Duizenden kilometers verderop, in het hoge noorden van Canada, jaagt een Inuit op een beruchte grijze wolf. Zon, stof en lawaai wisselen zich af met sneeuw, ijs en oorverdovende stilte.

Van de uitgever

De ontembare’ is een overdonderende roman, geschreven door Guillermo Arriaga, auteur, scenarioschrijver, regisseur en producer diesamen met regisseur Iñárritu grote bekendheid verwierf met de beroemde films Amores Perros, 21 Grams en Babel.

In ‘De ontembare’ speelt Juan Guillermo’s rauwe leven zich af op de daken van Mexico-Stad. De dood van zijn oudere broer is een enorme klap voor hem. Vier jaar later zijn ook zijn ouders en grootmoeder dood. Hij wil wraak voor de moord op zijn familie, gepleegd door een club fanatiek religieuze jongens uit zijn wijk. De achtergrond van het verhaal is er een van repressie, politiecorruptie en -geweld, en kerkelijke inmenging waar die niet hoort.

Duizenden kilometers verderop jaaf een Inuit geobsedeerd op een beruchte grijze wolf in het hoge noorden van Canada. Zon, stof en lawaai wisselen zich af met sneeuw, ijs en oorverdovende stilte in een origineel, heel persoonlijk, veelomvattend en filmische roman.

Over Guillermo Arriaga

Guillermo Arriaga is in 1958 geboren in Mexico-Stad. Hij is auteur, regisseur en producer. Ook schrijft hij scenario’s, o.a. voor de film Amores perros. Op zijn dertiende verloor Guillermo Arriaga tijdens een straatgevecht zijn reukzintuig. Later gebruikte hij dit als een van zijn inspiratiebronnen. In januari dit jaar verscheen zijn eerste roman De ontembare.

Foto van Guillermo Arriaga

Over het DWDD Boek van de Maand

Enkele maanden per jaar zit een panel van vier boekverkopers in de uitzending van De Wereld Draait Door (DWDD). Zij kiezen ieder een favoriet boek uit nieuw verschenen binnen- en buitenlandse boeken. Samen kiezen ze uiteindelijk hét DWDD Boek van de Maand.

Het boekpanel bestaat uit Margreet de Haan (Boekhandel ’t Spui, Vlissingen), Tim van den Hoed (De Utrechtse Boekenbar, Utrecht), Iris Meijer (Linnaeus Boekhandel, Amsterdam) en Jeroen Schwartz (Boekhandel Lovink, Lochem).

Andere boeken in deze uitzending

Andere boeken die in deze uitzending werden besproken vind je hieronder. Klik op een titel om het boek te zoeken.

Terugkijken?

Wil je het fragment of de uitzending waarin het DWDD Boek van De Maand januari wordt gekozen terugkijken? Ga dan naar de website van De Wereld Draait Door.

Boekomslag van De ontembare

Boekentips

Heart of a lion

De biografie van Memphis Depay

Memphis Depay is misschien wel een van de meest besproken voetballers van deze generatie. In Heart of a lion lees je het levensverhaal van Memphis Depay, geschreven door Simon Zwartkruis.

Lees verder

Het oordeel van Hjörth Rosenfeldt

De Bergmankronieken deel 6

Het oordeel van Hjörth Rosenfeldt is het nieuwste deel in de serie De Bergmankronieken. In dit boek is de onuitstaanbare psycholoog Sebastian teruggekeerd naar zijn oude leven.

Lees verder

De ontdekking van Harlan Coben

De nieuwste thriller van Harlan Coben

De ontdekking is de nieuwste thriller van Harlan Coben. In dit boek word je meegesleurd van cliffhanger naar cliffhanger. Lees hier meer over dit juweel van een thriller vol verrassende plotwendingen.

Lees verder