Theo Janssen. Op pad met De Dikke Prins

Het voetbalboek dat nog niet bestond

Het voetbalboek dat nog niet bestond

Marcel van Roosmalen wordt gerekend tot de beste columnisten van Nederland. Hij staat bekend om zijn droge manier van schrijven. Onlangs verscheen zijn nieuwste boek over Theo Janssen. Op pad met De Dikke Prins.

Theo Janssen

Voor dit boek volgde van Roosmalen jarenlang Theo Janssen. Een unieke oud-profvoetballer die o.a. bij Vitesse, Twente en Ajax heeft gespeeld. Ook heeft Theo Janssen enkele interlands op zijn naam staan.

Theo Janssen is een karakteristiek en uitgesproken figuur. Hij neemt geen blad voor de mond. Daarom botste hij in het verleden regelmatig met trainers en ploeggenoten. Een opvallende verschijning dus waar van alles over te vertellen is.

Marcel van Roosmalen

Marcel van Roosmalen schrijft o.a. columns voor nrc.next. Behalve columnist is van Roosmalen ook journalist en schreef hij verschillende boeken. Zo verschenen er o.a. gebundelde reportages en columns. Daarnaast schreef hij de roman Wij weten heus wel hoe laat het is.

Van zijn hand verscheen ook het drieluik over Vitesse:

Ook in een aantal andere boeken spelen Vitesse, oud-voetballers en trainers een belangrijke rol. Maar om van Roosmalen een sportschrijver te noemen doet hem tekort. Ook zijn andere titels zijn door zijn cynische ondertoon het lezen meer dan waard.

Over op pad met De Dikke Prins

Jarenlang volgde Marcel van Roosmalen het fenomeen Theo Janssen op de voet, soms vol enthousiasme maar net zo vaak schoorvoetend, en schreef minutieus alles op wat hij zag, hoorde en meemaakte.

Het resultaat is een voetbalboek zoals dat in de hele wereld niet bestaat, van een unieke schrijver over een unieke sporter.

Marcel van Roosmalen op pad met De Dikke Prins gaat over roken, frikandellen, Arnhem, Twente en tatoeages, over kots in een handtasje en af en toe zelfs over voetbal.

Marcel van Roosmalen is mijn idool.

Michel van Egmond

Boekomslag van Theo Janssen. Op pad met De Dikke Prins


Boeken tips

Bekijk de boeken tips voor meer inspiratie. Leuk voor jezelf of als cadeau, hier vind je alle boeken tips.

De biografie van Memphis Depay

De biografie van Memphis Depay

Memphis Depay is misschien wel een van de meest besproken voetballers van deze generatie. In Heart of a lion lees je het levensverhaal van Memphis Depay, geschreven door Simon Zwartkruis.

De Bergmankronieken deel 6

De Bergmankronieken deel 6

Het oordeel van Hjörth Rosenfeldt is het nieuwste deel in de serie De Bergmankronieken. In dit boek is de onuitstaanbare psycholoog Sebastian teruggekeerd naar zijn oude leven.

Populaire schrijvers

Wil je nog meer boeken ontdekken? Kijk dan eens naar deze populaire schrijvers die onlangs nieuwe boeken uitbrachten of op een andere manier in de media verschenen.

Afbeelding van David Baldacci

David Baldacci

Afbeelding van Tommy Wieringa

Tommy Wieringa

Afbeelding van Lee Child

Lee Child

Afbeelding van Jojo Moyes

Jojo Moyes