Boeken zoeken en kopen

Heart of a lion

Memphis Depay (Moordrecht, 13 februari 1994) is misschien wel een van de opvallendste voetballers van de huidige generatie. Niet alleen door zijn optreden in het veld maar juist ook daarbuiten. Bijna iedereen heeft wel een mening over deze aanvaller van het Nederlands elftal. Simon Zwartkruis schreef in samenwerking met de voetballer een opvallende biografie van Memhis Depay.

Over Memphis Depay

Memphis Depay debuteerde in september 2011 als profvoetballer bij PSV. In zijn eerste wedstrijd in de KNVB beker scoorde hij direct tweemaal. Vier maanden later had Memphis zijn debuut in de eredivisie. Het seizoen erna was Memphis volwaardig lid van de PSV-selectie, achterop zijn shirt prijkte de naam Memphis. Tot 2015 speelde hij bij PSV waar hij uitgroeide tot een van de beste spelers van de Eindhovense club.

In 2013 maakte Memphis ook zijn debuut in het Nederlands elftal. Inmiddels is hij uitgegroeid tot een vaste waarde voor het nationale team. Memphis verruilde PSV in 2015 voor Manchester United waar hij twee seizoenen bleef. In 2017 tekende Memphis een contact voor Olympique Lyon waar hij nog steeds speelt.

Over Heart of a lion

Iedereen heeft een mening over Memphis Depay. Slechts weinigen kennen zijn heftige levensverhaal. Het was tijd dat verhaal uit zijn eigen mond op te tekenen. Over een jeugd vol agressie en angst, met de bal als reddingsboei. Over een onstuimige zwerftocht langs scholen en gastgezinnen en voetbalclubs. Zijn doorbraak bij PSV, het fiasco in Manchester, zijn revival in Lyon en bij Oranje, de voortdurende commotie over zijn uiterlijk en image, de muzikale ambities, zijn kleine kringetje vertrouwelingen en zijn relatie met God: het komt allemaal aan bod in deze kwetsbare en tegelijkertijd krachtige en inspirerende biografie.

Kijk hier waar je Heart of a lion kan bestellen.

Heart of a lion, Memphis Depay & Simon Zwartkruis

Boekentips

Het oordeel van Hjörth Rosenfeldt

De Bergmankronieken deel 6

Het oordeel van Hjörth Rosenfeldt is het nieuwste deel in de serie De Bergmankronieken. In dit boek is de onuitstaanbare psycholoog Sebastian teruggekeerd naar zijn oude leven.

Lees verder

De ontdekking van Harlan Coben

De nieuwste thriller van Harlan Coben

De ontdekking is de nieuwste thriller van Harlan Coben. In dit boek word je meegesleurd van cliffhanger naar cliffhanger. Lees hier meer over dit juweel van een thriller vol verrassende plotwendingen.

Lees verder

Otmars zonen van Peter Buwalda

'DWDD Boek van de Maand' maart

Het DWDD Boek van de Maand maart is weer bekend gemaakt. Deze maand werd gekozen voor Otmars zonen, geschreven door Peter Buwalda. Lees meer over dit en de andere besproken boeken.

Lees verder