Boeken zoeken en kopen

De Reynaert

Omslag van De Reynaert

€ 35.00

De Reynaert

Kijk voor 'De Reynaert' bij de volgende boekwinkels:

Van den vos Reynaerde geldt als hét meesterwerk van onze middeleeuwse letterkunde, en misschien wel van de hele Nederlandse literatuur. Wat is het geheim van deze klassieker, die in elke tijd ook leest als een moderne roman, en die zoveel heeft betekend voor zovelen?
Met de eruditie van de kenner en het enthousiasme van de liefhebber besloot Frits van Oostrom om een boek te wijden aan de Reynaert, met het doel te laten zien wat deze tekst zo uniek maakt voor al die generaties lezers en onderzoekers die – soms op het obsessieve af – met de Reynaert hebben geleefd. En uiteindelijk gaat het ook over Van Oostroms eigen levenslange omgang met onze beroemdste middeleeuwer: een vos.

De Reynaert. Leven met een middeleeuws meesterwerk biedt in zijn breedte en diepte een weergaloos panorama van literatuur, geschiedenis en wetenschap.

Met een nieuwe editie naar alle bronnen van de Middelnederlandse tekst, door Ingrid Biesheuvel en Frits van Oostrom.

Frits van Oostrom is universiteitshoogleraar te Utrecht. Hij ontving talloze prijzen en eerbewijzen, waaronder de AKO Literatuurprijs, de Spinozaprijs en in Vlaanderen de Keizer Karelprijs en de Gouden Penning van de Belgische Academie van Wetenschappen. Zijn meest recente boek, Nobel streven, werd in 2018 bekroond met de Libris Geschiedenis Prijs.

Details

  • Auteur : Frits van Oostrom
  • ISBN : 9789044642674
  • Taal : nl
  • Uitgever : Prometheus
  • Uitvoering : Hardcover
  • Aantal pagina's : 592
  • Gewicht : 1186 g

Anderen lazen ook

Hardcover

€ 34.99

Paperback

€ 27.50

Paperback

€ 20.00

Paperback

€ 17.50

Hardcover

€ 34.99

E-book

€ 10.99

Paperback

€ 29.99

Hardcover

€ 37.00

Paperback

€ 23.00

Hardcover

€ 23.99

Meer boeken zoals dit

Wil je meer boeken zoals 'De Reynaert' lezen? Kijk dan eens naar de andere titels die door lezers van dit boek werden bekeken. Misschien vind je daar het boek dat je zoekt.