Boeken zoeken en kopen

't Hooge Nest

Omslag van 't Hooge Nest

€ 15.00

't Hooge Nest

Kijk voor ''t Hooge Nest' bij de volgende boekwinkels:

Nu in midprice-editie: het waargebeurde verhaal van twee joodse zussen in het verzet, een onderduikvilla in 't Gooi en het onvermijdelijke verraad

'Wanneer er gevochten moet worden, moet er maar gevochten worden. Je kunt jezelf niet ontrouw worden. Je kunt jezelf ook niets wijsmaken. We stonden ervoor. We hebben gedaan wat we moesten doen, wat we konden doen. Niet meer en niet minder.' Janny Brandes-Brilleslijper

Tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn de twee joodse zussen Janny en Lien Brilleslijper actief in het verzet in Amsterdam en Den Haag. Als het net zich rond hen begint te sluiten, moeten ze onderduiken. Ze komen terecht in 't Hooge Nest, een villa verscholen in de bossen van 't Gooi. Spoedig zal het huis onder hun leiding uitgroeien tot een van de grootste onderduikadressen in Nederland.

Terwijl de laatste joden in het land worden opgejaagd gaat het leven van enkele tientallen onderduikers zo goed en kwaad als het gaat door, pal onder de neus van NSB-buren en nazikopstukken. Als het einde van de oorlog in zicht is, wordt het Nest verraden. Samen met de familie Frank belandt de familie Brilleslijper op het laatste transport naar Auschwitz.

't Hooge Nest is een verhaal over moed, verraad en menselijkheid in barbaarse tijden, en brengt een ongekende geschiedenis met kracht tot leven.

Details

  • Auteur : Roxane van Iperen
  • ISBN : 9789048861088
  • Taal : nl
  • Uitgever : Lebowski
  • Uitvoering : Paperback
  • Aantal pagina's : 384
  • Gewicht : 399 g

Anderen lazen ook

Paperback

€ 24.99

E-book

€ 9.99

Paperback

€ 15.00

Hardcover

€ 18.99

Hardcover

€ 23.99

E-book

€ 14.99

Paperback

€ 15.00

Hardcover

€ 3.75

Hardcover

€ 56.00

Paperback

€ 21.99

Meer boeken zoals dit

Wil je meer boeken zoals ''t Hooge Nest' lezen? Kijk dan eens naar de andere titels die door lezers van dit boek werden bekeken. Misschien vind je daar het boek dat je zoekt.