Boeken zoeken en kopen

Help, ik ben een autist!

Omslag van Help, ik ben een autist!

€ 17.95

Help, ik ben een autist!

Kijk voor 'Help, ik ben een autist!' bij de volgende boekwinkels:

Dit boek vertelt het verhaal van Pascal die pas na een lang traject van hulpverlening de diagnose Autisme Spectrum Stoornis (ASS) kreeg.

Basisschoolvrijwilliger Pascal van IJzendoorn kampeerde met groep 8 ergens op een camping in het Noord-Hollands landschap. ’s Avonds bij het kampvuur werd de dag nabesproken toen een collega begon over de buren; een basisschool voor kinderen met autisme. Ze was nogal verbaasd dat je aan de buitenkant niet kon zien dat deze kinderen autistisch waren. Het voelde voor Pascal als een prikkel die hij niet kon negeren en hij vertelde zijn collega’s voor het eerst dat ook hij autistisch is. Ze hadden dat nooit achter hem gezocht. En waarom zouden ze ook, aangezien hij net zoals iedereen zijn leven leeft. Dit boek vertelt het verhaal van Pascal van IJzendoorn die pas na een lang traject van hulpverlening de diagnose Autisme Spectrum Stoornis (ASS) kreeg. Op dat moment vielen alle puzzelstukjes voor hem op de juiste plek en snapte hij waarom hij tijdens zijn leven tot dusver zoveel moeilijkheden moest overwinnen. Hij liep als kind, puber, scholier, werkende volwassene en partner steeds tegen problemen aan. Een enkele arts of psychloog kom hem soms een stukje helpen, maar het groter geheel werd nooit ontdekt. Totdat hij de juiste diagnose (autismespectrumstoornis) kreeg en vanaf toen de juiste begeleiding kon krijgen. Sindsdien heeft Pascal zijn leven goed op de rit gekregen. Om anderen (lotgenoten met ASS of hun directe omgeving) te helpen schreef hij dit boek, dat al snel een bestseller in het genre werd. Over de auteurs: Ans Ettema-Essler (1962) heeft sinds 2000 een praktijk waar ze zich vooral richt op volwassenen met ADD en ADHD. Autisme heeft vele overeenkomsten met deze stoornis, waardoor ze graag inging op het verzoek van Pascal van IJzendoorn (1982) om samen met hem dit boek te schrijven.

Details

  • Auteurs : Pascal van Ijzendoorn, Ans Ettema-Essler
  • ISBN : 9789461852472
  • Taal : Nederlands
  • Uitgever : Uitgeverij Village
  • Uitvoering : Paperback
  • Verschijningsdatum : maart 2019
  • Aantal pagina's : 175
  • Afmetingen : Afmeting: 21,4 x 13,5 x 1,7 cm
  • Gewicht : 262 g
  • Druk : 1ᵉ druk

Anderen lazen ook

Paperback

€ 19.99

Paperback

€ 19.99

Paperback

€ 25.00

Paperback

€ 25.00

Paperback

€ 12.50

Paperback

€ 35.00

Paperback

€ 25.00

Paperback

€ 19.99

Paperback

€ 26.00

Hardcover

€ 39.00

Meer boeken zoals dit

Wil je meer boeken zoals 'Help, ik ben een autist!' lezen? Kijk dan eens naar de andere titels die door lezers van dit boek werden bekeken. Misschien vind je daar het boek dat je zoekt.