Boeken zoeken en kopen

De ontwikkeling van het kind

Omslag van De ontwikkeling van het kind

€ n.n.b.

De ontwikkeling van het kind

Kijk voor 'De ontwikkeling van het kind' bij de volgende boekwinkels:

De ontwikkeling van het kind beschrijft de normale ontwikkeling en de invloeden op de ontwikkeling op een overzichtelijke manier. Dit standaardwerk is in de afgelopen twintig jaar uitgegroeid tot een klassieker op het gebied van de normale ontwikkeling van het kind. Bij herdrukken is steeds gebruik gemaakt van reacties van studenten, docenten en andere gebruikers. In deze 10de herziene editie in een nieuwe vormgeving zijn nieuwe wetenschappelijke inzichten verwerkt, zonder dat dit ten koste gaat van de leesbaarheid.

Het boek beschrijft de verschillende levensfasen van het kind vanaf de prenatale periode tot en met de adolescentie op de verschillende relevante domeinen, zoals biologische, cognitieve en sociaal-emotionele ontwikkeling en mogelijke fasespecifieke problemen. Dit boek is bedoeld voor lezers die dicht bij de dagelijkse praktijk (zullen) staan. Vandaar dat ervoor gekozen is om na de eerste drie meer theoretische hoofdstukken de ontwikkeling van het kind te beschrijven aan de hand van de verschillende leeftijdsfasen.

De ontwikkeling van het kind sluit aan bij de praktijk en is niet alleen als leerboek te gebruiken, maar ook als naslagwerk om vragen over de ontwikkeling te beantwoorden die in de dagelijkse praktijk voorkomen.
Ook ouders kunnen dit boek gebruiken om inzicht te krijgen in achtergronden van de ontwikkeling. Het gebruik van vaktaal is zoveel mogelijk vermeden. Daardoor is de inhoud begrijpelijk, ook voor lezers die relatief onbekend zijn met de wetenschappelijke inzichten op het gebied van de kinderontwikkeling. Kortom, een praktisch handboek voor iedereen die geïnteresseerd is in de algehele ontwikkeling van kinderen.

De auteur
Prof. Frank C. Verhulst was tot zijn pensioen in april 2017 hoofd van de afdeling Kinderen Jeugdpsychiatrie/psychologie van het Erasmus MC in Rotterdam. Hier heeft hij baanbrekend wetenschappelijk onderzoek in de kinderen jeugdpsychiatrie verricht. Ondanks zijn pensioen blijft hij actief en betrokken bij de onderzoeken van het Erasmus MC.

Frank C. Verhulst is ook auteur van onder andere Leerboek kinderen jeugdpsychiatrie en Kinderen jeugdpsychiatrie.

Details

  • Auteur : Frank C. Verhulst
  • ISBN : 9789023254232
  • Taal : Nederlands
  • Uitgever : Gorcum B.V., Koninklijke van
  • Uitvoering : Paperback
  • Verschijningsdatum : april 2017
  • Aantal pagina's : 180
  • Afmetingen : Afmeting: 24,1 x 16,7 x 1,3 cm
  • Gewicht : 375 g
  • Druk : 10ᵉ druk

Anderen lazen ook

Paperback

€ 19.95

Paperback

€ 20.99

Paperback

€ 39.95

Paperback

€ 68.34

Paperback

€ 48.50

Hardcover

€ 52.50

Paperback

€ 42.50

Paperback

€ 99.95

Paperback

€ 59.95

Paperback

€ 33.95

Meer boeken zoals dit

Wil je meer boeken zoals 'De ontwikkeling van het kind' lezen? Kijk dan eens naar de andere titels die door lezers van dit boek werden bekeken. Misschien vind je daar het boek dat je zoekt.