Boeken zoeken en kopen

Het vollehoofdenboek

Omslag van Het vollehoofdenboek

€ 31.95

Het vollehoofdenboek

Kijk voor 'Het vollehoofdenboek' bij de volgende boekwinkels:

Het vollehoofdenboek 1e druk is een boek van Linde Kraijenhoff uitgegeven bij Acco Uitgeverij B.V.. ISBN 9789492398024

Een vol hoofd is een hoofd waar niks meer bij kan. Met een vol hoofd lukt het niet goed meer om na te denken of op te letten. Bovendien word je er sneller moe en boos van en verhindert het om goed uit te leggen wat je wilt zeggen. Ook samenwerken of samen spelen worden er een stuk lastiger door. Er zijn hoofden die van binnen zo in elkaar zitten dat ze wel heel snel vol raken. In dit boek worden dat 'snel vollopende hoofden' genoemd.

Het boek is speciaal geschreven voor kinderen vanaf 8 jaar en voor betrokken volwassenen die met zo'n snel vollopend hoofd te maken hebben. Op kindniveau wordt concrete uitleg gegeven over informatieverwerkingsproblemen in de hersenen en de impact ervan op de sociaal emotionele ontwikkeling en het zelfbeeld van kinderen. 'Korte lontjes', starheid, onoplettendheid, afleidbaarheid, vergeetachtigheid, impulsiviteit en een vertraagde reactiesnelheid in het gedrag van kinderen, kunnen ook grote bronnen van ergernis voor de omgeving worden. Dit onbegrepen gedrag veroorzaakt zo dikwijls misverstanden in communicatie, strijd en wederzijds onbegrip.

In dit boek wordt daarom de nadruk gelegd op psycho-educatie: 'Hoe zorg ik goed voor mijzelf nu ik weet dat het zo werkt in mijn hoofd, en hoe kunnen anderen mij hierin ondersteunen'. Het voorziet ruimschoots in voorbeelden en metaforen van kinderen en volwassenen uit de praktijk. De combinatie van uitleg met ondersteunende tekeningen, tips, (invul)oefeningen en proefjes maken het boek tot een speelse uitnodiging om de inhoud aan eigen ervaring te koppelen. Door het laagdrempelige en praktische karakter zal dit boek een bron van inspiratie, bemoediging en (h)erkenning zijn voor zowel ervaringsdeskundigen als professionals uit het onderwijs en de zorg.

Deze herziende uitgave biedt meer rust en ruimte om de oefeningen nóg beter te kunnen maken.

LINDE KRAIJENHOFF is speltherapeut/trainer bij Koninklijke Kentalis, een organisatie voor mensen voor wie horen of communiceren niet vanzelfsprekend is.

Details

  • Auteur : Linde Kraijenhoff
  • ISBN : 9789492398024
  • Taal : Nederlands
  • Uitgever : Acco Uitgeverij B.V.
  • Uitvoering : Paperback
  • Verschijningsdatum : augustus 2016
  • Aantal pagina's : 130
  • Afmetingen : Afmeting: 29,8 x 22,1 x 1,6 cm
  • Gewicht : 480 g
  • Druk : 1ᵉ druk

Anderen lazen ook

Paperback

€ 17.00

Omslag Helpende gedachten

Helpende gedachten

Adinda de Vreede

Bindwijze onbekend

€ 12.95

Paperback

€ 24.95

Paperback

€ 18.00

Paperback

€ 30.00

Paperback

€ 13.00

Bindwijze onbekend

€ 12.95

Hardcover

€ 16.95

Paperback

€ 22.00

Hardcover

€ 38.00

Meer boeken zoals dit

Wil je meer boeken zoals 'Het vollehoofdenboek' lezen? Kijk dan eens naar de andere titels die door lezers van dit boek werden bekeken. Misschien vind je daar het boek dat je zoekt.