Boeken zoeken en kopen

Het hele brein, het hele kind

Omslag van Het hele brein, het hele kind

€ 20.99

Het hele brein, het hele kind

Kijk voor 'Het hele brein, het hele kind' bij de volgende boekwinkels:

Daniel Siegel en Tina Payne Bryson hebben een meesterlijk, toegankelijk boek geschreven om kinderen te helpen hun emotionele intelligentie te ontwikkelen. Deze briljante methode transformeert alledaagse interactie tot waardevolle, brein-vormende momenten.'
Daniel Goleman, auteur van Emotionele intelligentie
Een driftbui in de supermarkt, niet aan willen kleden, langs de kant zitten mokken in plaats van lekker meedoen, soms word je er als ouder knettergek van. Maar je kind maakt het je niet expres lastig, zijn brein is nog niet volledig ontwikkeld. Geen wonder dat je kind zo'n ongeleid projectiel lijkt zo voelt het zich ook!
Het 'bovenbrein', het gedeelte dat beslissingen neemt en tegenwicht biedt aan allesoverspoelende emoties, is tot midden twintig nog in ontwikkeling. En vooral bij jonge kinderen heeft de emotionele rechterhersenhelft vaak de overhand op de meer rationele linkerhersenhelft. In dit baanbrekende, praktische boek laten Daniel J. Siegel en Tina Payne Bryson zien hoe het kinderbrein zich ontwikkelt en hoe je inzichten uit de neuropsychologie kunt toepassen bij het opvoeden. De heldere uitleg, leeftijdsgerichte strategieën en illustraties helpen je daarbij. Zo kun je je kind leren beter om te gaan met zijn gevoelens en komt het lekkerder in zijn vel te zitten.
Daniel J. Siegel is hoogleraar klinische psychiatrie aan de Universiteit van Californië en mededirecteur van het Mindful Awareness Research Center van de UCLA en van het Mindsight Institute. Eerder schreef hij o.a. Parenting from the inside out en Mindsight. De psychologie van het nieuwe bewustzijn.
Tina Payne Bryson is kinderen jeugdpsychotherapeute, opvoedcoach en directeur van de afdeling oudervoorlichting en ontwikkeling van het Mindsight Institute. Ze geeft lezingen aan ouders, docenten en professionals in de zorg.

Details

  • Auteurs : Daniel J. Siegel, Tina Payne Bryson
  • ISBN : 9789055942282
  • Taal : Nederlands
  • Uitgever : Scriptum Books
  • Uitvoering : Paperback
  • Verschijningsdatum : juni 2013
  • Aantal pagina's : 208
  • Afmetingen : Afmeting: 20,9 x 14,6 x 1,9 cm
  • Gewicht : 330 g
  • Druk : 1ᵉ druk

Anderen lazen ook

Paperback

€ 23.50

Paperback

€ 25.00

Paperback

€ 16.89

Paperback

€ 20.99

Paperback

€ n.n.b.

Paperback

€ 7.99

Paperback

€ 13.50

Paperback

€ 25.00

Paperback

€ 22.50

Paperback

€ 30.00

Meer boeken zoals dit

Wil je meer boeken zoals 'Het hele brein, het hele kind' lezen? Kijk dan eens naar de andere titels die door lezers van dit boek werden bekeken. Misschien vind je daar het boek dat je zoekt.