Boeken zoeken en kopen

De druiven der gramschap

Omslag van De druiven der gramschap

€ 17.50

De druiven der gramschap

Kijk voor 'De druiven der gramschap' bij de volgende boekwinkels:

Het met de Pulitzer Prize bekroonde epos over de Grote Depressie, een boek dat miljoenen lezers raakte en soms verontwaardigd maakte. Steinbeck ontving in 1962 de Nobelprijs voor literatuur.

Schokkend en controversieel was John Steinbecks klassieke meesterwerk 'De druiven der gramschap' toen het in 1939 verscheen en Amerika ineens met zijn eigen zelfkant confronteerde. Tegen de achtergrond van het kurkdroge Oklahoma en het Californische migrantenleven volgen we de familie Joad, die, net als duizenden andere kleine boeren en landarbeiders in de jaren dertig, gedwongen is naar het Westen te vertrekken op zoek naar het beloofde land - en in ieder geval naar werk. Hun verhaal is er een van valse hoop, onmogelijk verlangen en dromen die in duigen vallen. Toch weet Steinbeck hun strijd zó intens menselijk, groots en met een geweldige morele visie te beschrijven, dat 'De druiven der gramschap' een lofzang op het uithoudingsvermogen en de waardigheid van de menselijke geest is.

Details

  • Auteur : John Steinbeck
  • ISBN : 9789025440589
  • Taal : nl
  • Uitgever : L.J. Veen Klassiek
  • Uitvoering : Paperback
  • Aantal pagina's : 603
  • Gewicht : 622 g

Anderen lazen ook

E-book

€ 6.99

Paperback

€ 25.00

Paperback

€ 20.00

Hardcover

€ 27.00

Paperback

€ 10.79

Paperback

€ 17.50

Hardcover

€ 23.99

Hardcover

€ 14.99

Hardcover

€ 39.95

Paperback

€ 15.00

Meer boeken zoals dit

Wil je meer boeken zoals 'De druiven der gramschap' lezen? Kijk dan eens naar de andere titels die door lezers van dit boek werden bekeken. Misschien vind je daar het boek dat je zoekt.