Boeken zoeken en kopen

Mindfulness bij volwassenen met autisme

Omslag van Mindfulness bij volwassenen met autisme

€ 25.00

Mindfulness bij volwassenen met autisme

Kijk voor 'Mindfulness bij volwassenen met autisme' bij de volgende boekwinkels:

Ondanks de toegenomen kennis over autisme bij volwassenen, is er helaas nog weinig bekend over een passende behandeling. In Mindfulness bij volwassenen met autisme bespreekt Annelies Spek een nieuwe therapievorm die mensen met autisme kan helpen om minder snel overbelast te raken, gedachten los te laten en beter lichamelijke grenzen aan te voelen.

Mindfulness bestaat uit meditaitietechnieken en ontspanningsoefeningen die ontleend zijn aan het Boeddhisme. Hierbij wordt er weinig tot geen beroep gedaan op communicatie en inzicht in eigen gedachten en gevoelens. Dit is voor mensen met autisme heel prettig, omdat zij juist moeite ervaren in communicatie en sociaal inzicht (theory of mind).

Na een heldere uiteenzetting van mindfulness wordt per hoofdstuk steeds een meditatieoefening besproken. Aan bod komen onder andere ademhalings-, luister-, gedachten-, lichaams- en bewegingsmeditaties. Bij elke oefening worden praktische tips gegeven en is er ruime aandacht voor valkuilen voor mensen met autisme. Ook wordt er concreet besproken in welke structuur men de meditaties kan beoefenen. Op www.mindfulnessbijautisme.nl zijn bovendien alle meditatieoefeningen in mp3-format te vinden.

MINDFULNESS BIJ VOLWASSENEN MET AUTISME is de eerste behandeling voor volwassenen met autisme die bewezen effectief is. Door de toegankelijke stijl en de prachtige illustraties is dit boek zeer geschikt voor zowel hulpverleners als voor mensen met autisme zelf.

Annelies Spek is als klinisch psycholoog en senior onderzoeker werkzaam bij het Centrum Autisme Volwassenen, GGZ Eindhoven. De illustraties zijn gemaakt door René Hazebroek, www.rhaillustraties.nl.

Details

  • Auteur : Annelies Spek
  • ISBN : 9789079729333
  • Taal : Nederlands
  • Uitgever : Hogrefe Uitgevers Bv
  • Uitvoering : Paperback
  • Verschijningsdatum : november 2010
  • Aantal pagina's : 192
  • Afmetingen : Afmeting: 24 x 17,1 x 1,5 cm
  • Gewicht : 410 g
  • Druk : 1ᵉ druk

Anderen lazen ook

Paperback

€ 25.00

Paperback

€ 25.00

Paperback

€ 25.00

Paperback

€ 26.00

Paperback

€ 19.99

Paperback

€ 30.00

Paperback

€ 33.00

Bindwijze onbekend

€ 21.50

Paperback

€ 25.00

Paperback

€ 19.99

Meer boeken zoals dit

Wil je meer boeken zoals 'Mindfulness bij volwassenen met autisme' lezen? Kijk dan eens naar de andere titels die door lezers van dit boek werden bekeken. Misschien vind je daar het boek dat je zoekt.