Boeken zoeken en kopen

Aspergirls

Omslag van Aspergirls

€ 25.00

Aspergirls

Kijk voor 'Aspergirls' bij de volgende boekwinkels:

Vrouwen worden minder vaak dan mannen gediagnosticeerd met het syndroom van Asperger. Niet alleen omdat Asperger minder vaak voorkomt bij vrouwen, maar ook omdat de kenmerken bij vrouwen anders worden waargenomen. Bovendien kunnen vrouwen de symptomen vaak beter maskeren.

Dat de diagnose minder vaak wordt gesteld, betekent helaas dat veel vrouwen met Asperger niet of nauwelijks worden begrepen. Door zichzelf, maar ook door hun omgeving. En als de diagnose uiteindelijk is gesteld, dan is er meestal weinig hulp en informatie voor handen.

Daar komt met Aspergirls gelukkig verandering in. Aan de hand van persoonlijke verhalen van meer dan 35 vrouwen met Asperger bespreekt Rudy Simone alle aspecten van het leven: van vreemde talenten en eerste gevoelens van schuld en schaamte tot vriendschap en romantiek. Van pubertijd en school tot werk en carrière. Van rituelen, emoties en woedeaanvallen tot gezondheid, kinderen krijgen en ouder worden. De humorvolle, liefdevolle en respectvolle wijze waarop Simone over deze onderwerpen schrijft, zullen Aspergirls van alle leeftijden tot grote steun zijn.

Aspergirls is daadwerkelijk een bijzonder boek. Het maakt duidelijk waarin vrouwen met Asperger verschillen van vrouwen die niet op het spectrum zitten. Het boek draagt daardoor niet alleen bij aan een groter begrip, maar het laat ook zien hoe bijzonder Aspergirls zijn.

'Nieuwe boeken zijn altijd spannend, maar er zijn er maar een paar die je bijblijven. Tot de laatste categorie behoort Aspergirls. [...] Je hebt een briljant boek in handen.' Liane Holliday Willey

Aspergirls is een feest der herkenning voor elke vrouw met Asperger. Het boek is echter ook zeer geschikt voor ouders, partners én professionals.

Rudy Simone is schrijfster en begeleidt mensen met Asperger in San Francisco. Zij heeft zelf ook Asperger.

Details

  • Auteur : Rudy Simone
  • ISBN : 9789079729289
  • Taal : Nederlands
  • Uitgever : Hogrefe Uitgevers Bv
  • Uitvoering : Paperback
  • Verschijningsdatum : oktober 2010
  • Aantal pagina's : 239
  • Afmetingen : 21,1 x 14,1 x 1,7 cm
  • Gewicht : 368 g
  • Druk : 1ᵉ druk

Anderen lazen ook

Paperback

€ 19.99

Paperback

€ 20.00

Paperback

€ 25.00

Paperback

€ 19.99

Paperback

€ 19.99

Paperback

€ 21.50

Paperback

€ 25.00

Paperback

€ 12.50

Paperback

€ 29.95

Paperback

€ 32.95

Meer boeken zoals dit

Wil je meer boeken zoals 'Aspergirls' lezen? Kijk dan eens naar de andere titels die door lezers van dit boek werden bekeken. Misschien vind je daar het boek dat je zoekt.