Boeken zoeken en kopen

Ontwikkelingsstoornissen bij kinderen

Omslag van Ontwikkelingsstoornissen bij kinderen

€ 45.50

Ontwikkelingsstoornissen bij kinderen

Kijk voor 'Ontwikkelingsstoornissen bij kinderen' bij de volgende boekwinkels:

"In deze opnieuw herziene en uitgebreide uitgave van 'Ontwikkelingsstoornissen bij kinderen' worden ontwikkelingsproblemen vanuit een geïntegreerde medische, orthopedagogische en psychologische hoek benaderd. De auteurs, acht orthopedagogen/psychologen, zes artsen en een onderzoeker, zijn afkomstig uit de praktijk van een door de antroposofische menskunde geïnspireerde zorg aan kinderen. De inhoud is gebaseerd op een spirituele menskunde die een belangrijke waarde kan toevoegen aan de verstandelijk gehandicaptenzorg en de kinder- en jeugdpsychiatrie.

De 5e druk van 'Ontwikkelingsstoornissen bij kinderen' is ten opzichte van de 4e druk uitgebreid met twee hoofdstukken, één over onderzoek naar kwaliteit van zorg en één over epilepsie; de andere hoofdstukken zijn aangepast en deels herschreven. Na een beschrijving van de kinderlijke ontwikkeling en ontwikkelingsopgaven waar ieder kind mee te maken krijgt, volgen methodische aspecten van de diagnostiek en van de begeleiding en behandeling. In dit tweede deel is nu ook een diagnostisch instrument opgenomen. In het derde en meest omvangrijke deel komen specifieke ontwikkelingsproblemen en -stoornissen aan de orde.

In de afgelopen jaren heeft 'Ontwikkelingsstoornissen bij kinderen' zijn weg gevonden naar hulpverleners in de zorg voor kinderen met ontwikkelingsproblemen en -stoornissen. Het wordt als leerboek gebruikt in therapeutische en pedagogische opleidingen in de gezondheidszorg. Ook de 5e druk is van belang voor leerkrachten en voor studenten van pedagogische academies. Primair is de uitgave echter nog steeds bedoeld voor werkers in medische en agogische beroepen in de zorg."

Details

  • Auteurs : M.H. Niemeijer, M. Gastkemper
  • ISBN : 9789023245551
  • Taal : Nederlands
  • Uitgever : Gorcum B.V., Koninklijke van
  • Uitvoering : Paperback
  • Verschijningsdatum : oktober 2009
  • Aantal pagina's : 268
  • Afmetingen : Afmeting: 24 x 17 x 1,3 cm
  • Gewicht : 536 g
  • Druk : 5ᵉ druk

Anderen lazen ook

Hardcover

€ 26.00

Paperback

€ 12.00

Paperback

€ 23.50

Paperback

€ 34.00

Paperback

€ 19.95

Paperback

€ 13.05

Paperback

€ 49.95

Hardcover

€ 49.50

Paperback

€ 13.00

Paperback

€ 38.06

Meer boeken zoals dit

Wil je meer boeken zoals 'Ontwikkelingsstoornissen bij kinderen' lezen? Kijk dan eens naar de andere titels die door lezers van dit boek werden bekeken. Misschien vind je daar het boek dat je zoekt.