Boeken zoeken en kopen

Strafkamp 22

Omslag van Strafkamp 22

€ 18.99

Strafkamp 22

Kijk voor 'Strafkamp 22' bij de volgende boekwinkels:

True Crime. Op basis van het bezit van één gram wiet wordt Tig Hague door de Russen tot vier jaar strafkamp veroordeeld. Het begin van een reis naar de hel.

Waargebeurd verhaal over het bizarre verloop van wat begon als een onschuldige zakenreis Een peertje hangt aan het kale plafond en werpt een vaal licht over de gore vloer en muren. In de hoek liggen uitwerpselen en de wanden zijn bedekt met graffiti en onbestemde vlekken. Ik probeer mijn maag onder controle te houden en niet over te geven. Ik ben naakt en ril van de kou en pure angst. Tig Hague, een jonge Brit die voor zijn bedrijf regelmatig naar Moskou vliegt, wordt op een dag uit de rij voor de Russische douane gehaald. Als zijn koffers open moeten slaat de schrik hem om het hart: in zijn spijkerbroek zit nog een klein beetje wiet na een nachtje stappen in Londen! Tig wordt direct gearresteerd, gefouilleerd, en op transport gezet naar Strafkamp 22. Wat begon als een onbeduidende zakenreis ontaardt in een onbewaakt ogenblik in een nachtmerrie: op basis van het bezit van één gram marihuana wordt hij tot vier jaar strafkamp veroordeeld in het afgelegen Mordovië. Tig belandt in een smerige cel vol ratten en medegevangenen, wordt gedwongen onbegrijpelijke verklaringen in cyrillisch schrift te ondertekenen en ontbeert elke betrouwbare juridische ondersteuning bij zijn proces. Zijn ouders en zijn vriendin voeren vanuit Londen een wanhopige strijd om hem te bereiken en bij te staan. Bijna twee jaar na zijn arrestatie, na een lange juridische strijd, krijgt Tig gratie en keert hij huiswaarts. Zijn belevenissen tekende hij op in dit confronterende verhaal, dat sterke herinneringen oproept aan Midnight Express en Levenslang in Thailand.

Details

  • Auteurs : t. Hague, Tig Hague
  • ISBN : 9789026123535
  • Taal : Nederlands
  • Uitgever : de Fontein
  • Uitvoering : Paperback
  • Verschijningsdatum : maart 2009
  • Aantal pagina's : 384
  • Afmetingen : Afmeting: 21,5 x 14 x 3,3 cm
  • Gewicht : 538 g
  • Druk : 1ᵉ druk

Anderen lazen ook

Paperback

€ 12.99

Paperback

€ 10.99

Paperback

€ 12.90

Paperback

€ 19.99

Paperback

€ 16.99

Paperback

€ 14.99

Paperback

€ 10.00

Paperback

€ 12.99

Paperback

€ 19.99

Paperback

€ 17.99

Meer boeken zoals dit

Wil je meer boeken zoals 'Strafkamp 22' lezen? Kijk dan eens naar de andere titels die door lezers van dit boek werden bekeken. Misschien vind je daar het boek dat je zoekt.