Dit boek delen?

400 brieven van mijn moeder, Joseph Oubelkas

Omslag van '400 brieven van mijn moeder'

400 brieven van mijn moeder
Joseph Oubelkas
€ 19.95 | Nederlandstalig | Paperback | 2011

Korte samenvatting

Een ondenkbare nachtmerrie: onschuldig in de gevangenis.

Dit is het waargebeurde verhaal van Joseph Oubelkas die eind 2004, op 24- jarige leeftijd, begon aan een zakenreis naar Marokko en daar zonder bewijs of onderzoek wordt veroordeeld tot tien jaar celstraf voor iets wat hij niet heeft gedaan.

Ondanks de fouten in het vonnis en de conclusie van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken dat er geen enkel bewijs richting Joseph wijst, beginnen voor hem de jaren van onterechte gevangenschap. Tijdens het harde en onrechtvaardige leven in de verschillende gevangenissen bouwt Joseph toch een aantal bijzondere vriendschappen op en wordt hij onvoorwaardelijk gesteund door duizenden brieven en kaarten van vrienden, kennissenen onbekenden, maar het belangrijkste: de 400 brieven van zijn moeder.

`Mijn kind, je laat een spoor achter van moed, levensvreugde, onschuld en goedheid

Kijk hier voor eventuele andere uitgaven van 400 brieven van mijn moeder van Joseph Oubelkas.

400 brieven van mijn moeder bestellen?

Bestel 400 brieven van mijn moeder bij Bol.com of maak gebruik van het uitklapmenu of de tabbladen bovenaan om '400 brieven van mijn moeder' van Joseph Oubelkas bij een van de andere boekwinkels te zoeken of te bestellen. Je ziet dan meteen of het boek leverbaar is en wat de eventuele verzendkosten zijn.

Boekdetails

 • Taal: Nederlands
 • Afmetingen: 38x213x143 mm
 • Gewicht: 565,00 gram
 • Verschijningsdatum: februari 2011

Bij andere boekwinkels bestellen

Wil je '400 brieven van mijn moeder' bij een van de andere boekwinkels bestellen? Maak dan gebruik van het uitklapmenu of de tabbladen bovenaan of de links hieronder en bekijk de actuele voorraad, levertijd en prijs bij de verschillende webshops.

Iedere webshop opent in een nieuw venster zodat je de status voor '400 brieven van mijn moeder' eenvoudig bij de verschillende boekwinkels kan vergelijken.

Ook interessant...

 • Gezondheid, liefde, vrijheid
  Joseph Oubelkas
  € 19.95 | Nederlandstalig | Paperback | 2014
  Lees de omschrijvingVerberg de omschrijving

  Joseph Oubelkas (Raamsdonksveer, 1980) is een succesvol IT-ingenieur totdat zijn leven op 24-jarige leeftijd een bizarre wending neemt en jaren van onterechte gevangenschap in Marokko het gevolg zijn. Dit verhaal deelt hij in het boek '400 brieven van mijn moeder'. Sinds de verschijning van het boek in 2011 geeft Joseph Oubelkas lezingen en presentaties voor overheidsinstanties, scholen, universiteiten en het bedrijfsleven in binnen- en buitenland. Hierdoor heeft hij al tienduizenden mensen moge...

  Volledige beschrijving

  Joseph Oubelkas (Raamsdonksveer, 1980) is een succesvol IT-ingenieur totdat zijn leven op 24-jarige leeftijd een bizarre wending neemt en jaren van onterechte gevangenschap in Marokko het gevolg zijn. Dit verhaal deelt hij in het boek '400 brieven van mijn moeder'. Sinds de verschijning van het boek in 2011 geeft Joseph Oubelkas lezingen en presentaties voor overheidsinstanties, scholen, universiteiten en het bedrijfsleven in binnen- en buitenland. Hierdoor heeft hij al tienduizenden mensen mogen inspireren en motiveren. 'Gezondheid, Liefde, Vrijheid' is het vervolg op de bestseller '400 brieven van mijn moeder'. Joseph Oubelkas beschrijft de worsteling met de vrije, maar sceptische wereld. Hij houdt zich staande ondanks alle veranderingen, tegenslagen en onzekerheden en probeert langzaam maar zeker weer een succesvol en gelukkig leven op te bouwen. In dit waargebeurde verhaal staan de thema's gezondheid, liefde en vrijheid als de drie pijlers van de auteur centraal. Zoals in zijn debuut worden hierbij ontroerende brieffragmenten van zijn moeder aangehaald.

  Inklappen

  Nederlandstalig | Paperback | 2014
  ISBN: 9789048490387

  Vind meer boeken van Joseph Oubelkas.

 • Je bent een verschrikkelijk kind
  Nina Blom
  € 12.50 | Nederlandstalig | Paperback | 2013
  Lees de omschrijvingVerberg de omschrijving

  "Je bent een verschrikkelijk kind, hoor je?" Ze stak haar tong uit en beet erop. Dat deed ze altijd als ze krankzinnig werd.

  Een aangrijpende autobiografie van Nina Blom.

  Nina groeide op in een gezin met haar drie jaar oudere zus. Nina was een vrolijk kind, vol levenslust, maar ze werd veel thuisgehouden omdat ze volgens haar moeder vaak ziek was. Ze werd zestien keer opgenomen en toen ze negen jaar oud was, mocht ze niet meer naar school, niet meer naar buiten en geen contact meer hebben met haar...

  Volledige beschrijving

  "Je bent een verschrikkelijk kind, hoor je?" Ze stak haar tong uit en beet erop. Dat deed ze altijd als ze krankzinnig werd.

  Een aangrijpende autobiografie van Nina Blom.

  Nina groeide op in een gezin met haar drie jaar oudere zus. Nina was een vrolijk kind, vol levenslust, maar ze werd veel thuisgehouden omdat ze volgens haar moeder vaak ziek was. Ze werd zestien keer opgenomen en toen ze negen jaar oud was, mocht ze niet meer naar school, niet meer naar buiten en geen contact meer hebben met haar beste vriendin Claudia en andere leeftijdsgenootjes. Kort daarna zat Nina in een rolstoel, maar artsen konden geen lichamelijke oorzaak vinden. Achter gesloten deuren werd Nina op gruwelijke wijze ziek gemaakt.
  Jarenlang. Door haar moeder. Op haar veertiende kon Nina niets meer en lag ze verlamd en ingezwachteld in bed, kreeg een grote hoeveelheid pillen per dag en niets meer te eten. Nina's ouders spraken over euthanasie. "Een hond hadden we al lang laten afmaken", aldus haar vader.

  In dit boek beschrijft Nina de verstikkende momenten van haar jeugd en haar wil om te overleven.

  "...wat een bijzonder verhaal. Ongelooflijk dat zoiets kan gebeuren."
  Catherine Keyl

  "Het is ook zo goed en vlot geschreven dat het leest als een thriller.
  Een thriller over MBPS, een duistere en vaak onbegrijpelijke vorm
  van kindermishandeling."
  A.N. Bosschaart, kinderarts en forensisch geneeskundige

  "Een onthutsend verhaal, verplichte kost voor hulpverleners."
  Felix Meurders

  Inklappen

  Nederlandstalig | Paperback | 2013
  ISBN: 9789079287208

  Vind meer boeken van Nina Blom.

 • Mijn leven in de hel
  Tim Tate
  € 10.00 | Nederlandstalig | Paperback | 2011
  Lees de omschrijvingVerberg de omschrijving

  De negentienjarige Engelse Sarah Forsyth werkt op een crèche in een provinciestadje. Op een dag ziet ze een advertentie: leidsters gezocht voor kinderdagverblijf in Amsterdam. Ze is wel toe aan wat avontuur en reageert onmiddellijk. Na een serieuze sollicitatieprocedure wordt ze aangenomen. Het lijkt wel een droom.

  Die droom verandert in een nachtmerrie op het moment dat Sarah op Schiphol aankomt. De mensen die haar ophalen duwen haar in een auto, nemen onder bedreiging haar paspoort af en rijden...

  Volledige beschrijving

  De negentienjarige Engelse Sarah Forsyth werkt op een crèche in een provinciestadje. Op een dag ziet ze een advertentie: leidsters gezocht voor kinderdagverblijf in Amsterdam. Ze is wel toe aan wat avontuur en reageert onmiddellijk. Na een serieuze sollicitatieprocedure wordt ze aangenomen. Het lijkt wel een droom.

  Die droom verandert in een nachtmerrie op het moment dat Sarah op Schiphol aankomt. De mensen die haar ophalen duwen haar in een auto, nemen onder bedreiging haar paspoort af en rijden regelrecht naar de Amsterdamse Wallen. Daar wordt ze zonder pardon achter het raam gezet. Haar ontvoerders laten er geen misverstand over bestaan: als ze probeert te ontsnappen, zal dat haar dood worden. Anderhalf jaar lang ondergaat Sarah de meest vreselijke vernederingen, tot ze uiteindelijk dankzij puur geluk een onbewaakt ogenblik vindt om te ontsnappen.

  Inklappen

  Nederlandstalig | Paperback | 2011
  ISBN: 9789022560099

  Vind meer boeken van Tim Tate.

 • Het duivelskind
  Angel van der Vecht
  € 16.95 | Nederlandstalig | Paperback | 2015
  Lees de omschrijvingVerberg de omschrijving

  In Het Duivelskind vertelt bestsellerauteur Maria Genova het schokkende levensverhaal van Angel van der Vecht. Dit nieuwe boek behandelt twee zeer actuele thema's: kindermisbruik en jeugdzorg. Het meisje Angel groeit op in een benauwend milieu. Langzaam maar zeker raken haar ouders ervan overtuigd dat Angel een 'duivelskind' is. Om haar te 'genezen' beginnen ze Angel te mishandelen en te misbruiken. Via Angels school wordt jeugdzorg ingeschakeld. Maar omdat men niet ingrijpt wanen haar ouders zi...

  Volledige beschrijving

  In Het Duivelskind vertelt bestsellerauteur Maria Genova het schokkende levensverhaal van Angel van der Vecht. Dit nieuwe boek behandelt twee zeer actuele thema's: kindermisbruik en jeugdzorg. Het meisje Angel groeit op in een benauwend milieu. Langzaam maar zeker raken haar ouders ervan overtuigd dat Angel een 'duivelskind' is. Om haar te 'genezen' beginnen ze Angel te mishandelen en te misbruiken. Via Angels school wordt jeugdzorg ingeschakeld. Maar omdat men niet ingrijpt wanen haar ouders zich onaantastbaar. Onder de ogen van een gezinsvoogd en een maatschappelijk werkster gaan de mishandelingen, de vernederingen en het misbruik onverminderd door. Wanneer jaren later het misbruik naar buiten dreigt te komen besluit haar vader een einde aan Angels leven te maken... 'Als ze de badkamer instapt, ziet Angel haar vader met een groot keukenmes en een hoop pillen. Hij zet het mes op haar keel. 'Vandaag is het zo ver,' zegt haar vader. Een brede grijns verschijnt op zijn gezicht. 'Jij pleegt zelfmoord. En ik heb een alibi, want je hebt zelf opgeschreven dat je dood wilt. Iedereen zal geloven dat je zelfmoord hebt gepleegd.' Falende jeugdzorg, foute ouders en omstanders die hun ogen sluiten... In Het Duivelskind overtreft de ontstellende werkelijkheid de meest gruwelijke fictie.

  Inklappen

  Nederlandstalig | Paperback | 2015
  ISBN: 9789089758408

  Vind meer boeken van Angel van der Vecht.

400 brieven van mijn moeder van Joseph Oubelkas is te vinden via Zoekeenboek.nl. Klik op het boek om deze direct te bestellen bij Bol.com of bekijk de status bij de verschillende boekwinkels. Via het uitklapmenu of de tabbladen ga je direct naar de andere boekwinkels waar je de beschikbaarheid van dit boek kan bekijken.

Boeken worden geladen
een ogenblik geduld

Boek wordt geladen
een ogenblik geduld