Dit boek delen?

Acht maanden in de Gazastraat, Hilary Mantel

Omslag van 'Acht maanden in de Gazastraat'

Acht maanden in de Gazastraat
Hilary Mantel
€ 21.99 | Nederlandstalig | Hardcover | 2017

Korte samenvatting

Saoedi–Arabië in de jaren tachtig: de olieprijzen reiken tot in de hemel. Frances Shore en haar echtgenoot Andrew – voor veel geld aangetrokken voor een groots bouwproject – betrekken in Jeddah een appartement buiten de expat-compound. Meteen wordt duidelijk hoezeer de situatie en de ultraconservatieve, islamitische mores van het land invloed hebben op Frances’ leven. Behalve wat incidentele contacten met een paar vrouwen in het gebouw is ze afgesneden van werk, sociale contacten en haar vrijheid buitenshuis. Af en toe ongestoord boven op het dak staan en over de stad uitkijken is het hoogst haalbare. Het maakt haar hypergevoelig en paranoïde, de voortdurende beklemming van haar leven is bijna tastbaar en creëert scheuren in hun huwelijk. Bovendien bestaan er in deze claustrofobische omstandigheden amper mogelijkheden om de muur van vooroordelen over westerlingen te doorbreken. Behalve een intiem portret van een vrouw en een huwelijk is Acht maanden in Gazastraat achtentwintig jaar later onverminderd actueel.

Lees hier het interview met Hilary Mantel over grenzen, schrijven V.S. theater & de geschiedenis als gids naar verhalen.

Getipt voor de Boekenweek 2017 Top 5

Kijk hier voor eventuele andere uitgaven van Acht maanden in de Gazastraat van Hilary Mantel.

Acht maanden in de Gazastraat bestellen?

Bestel Acht maanden in de Gazastraat bij Bol.com of maak gebruik van het uitklapmenu of de tabbladen bovenaan om 'Acht maanden in de Gazastraat' van Hilary Mantel bij een van de andere boekwinkels te zoeken of te bestellen. Je ziet dan meteen of het boek leverbaar is en wat de eventuele verzendkosten zijn.

Boekdetails

 • Taal: Nederlands
 • Afmetingen: 38x217x144 mm
 • Gewicht: 564,00 gram
 • Verschijningsdatum: maart 2017

Bij andere boekwinkels bestellen

Wil je 'Acht maanden in de Gazastraat' bij een van de andere boekwinkels bestellen? Maak dan gebruik van het uitklapmenu of de tabbladen bovenaan of de links hieronder en bekijk de actuele voorraad, levertijd en prijs bij de verschillende webshops.

Iedere webshop opent in een nieuw venster zodat je de status voor 'Acht maanden in de Gazastraat' eenvoudig bij de verschillende boekwinkels kan vergelijken.

Ook interessant...

 • De geest geven
  Hilary Mantel
  € 21.99 | Nederlandstalig | Hardcover | 2016
  Lees de omschrijvingVerberg de omschrijving

  Hilary Mantel groeide op in het landelijke na-oorlogse Engeland. In 'De geest geven', een memoir, vertelt ze dat ze ridder wilde worden en leefde in de volle overtuiging dat de benodigde vaardigheden en talenten, zoals ridderlijkheid, paardrijkunst en zwaardvechten, binnen handbereik lagen. Eenmaal getrouwd begon zij te lijden aan een hardnekkige pijn die agressieve medicatie en zelfvertrouwen-ondermijnende psychotherapie noodzakelijk maakten, en ten slotte onderging ze een ineffectieve maar nie...

  Volledige beschrijving

  Hilary Mantel groeide op in het landelijke na-oorlogse Engeland. In 'De geest geven', een memoir, vertelt ze dat ze ridder wilde worden en leefde in de volle overtuiging dat de benodigde vaardigheden en talenten, zoals ridderlijkheid, paardrijkunst en zwaardvechten, binnen handbereik lagen. Eenmaal getrouwd begon zij te lijden aan een hardnekkige pijn die agressieve medicatie en zelfvertrouwen-ondermijnende psychotherapie noodzakelijk maakten, en ten slotte onderging ze een ineffectieve maar niet terug te draaien operatie. Zij zou nooit meer kinderen kunnen krijgen. In plaats daarvan ontdekte zij in haarzelf de ene roman na de andere. Dit memoir geeft ons een inzicht waar de vertelkunst van Hilary Mantel vandaan komt. Die bron, lezen we, ligt al in haar vroege jeugd.

  Inklappen

  Nederlandstalig | Hardcover | 2016
  ISBN: 9789025447953

  Vind meer boeken van Hilary Mantel.

 • De verrader
  Paul Beatty
  € 22.50 | Nederlandstalig | Paperback | 2017
  Lees de omschrijvingVerberg de omschrijving

  Welkom in Dickens, Californië, een getto aan de zuidelijke rand van Los Angeles. Een armoedig plaatsje. Zo armoedig dat men het bestaan ervan uit schaamte verbergt – letterlijk, want de staat Californië besluit het getto niet langer op de kaart te zetten. Vlak voordat die beslissing wordt genomen, wordt de vader van de Afro-Amerikaanse ik-figuur, die de achternaam Me draagt, na een woordenwisseling met de politie doodgeschoten. De hoofdpersoon besluit zijn woede en frustratie in te zetten – niet...

  Volledige beschrijving

  Welkom in Dickens, Californië, een getto aan de zuidelijke rand van Los Angeles. Een armoedig plaatsje. Zo armoedig dat men het bestaan ervan uit schaamte verbergt – letterlijk, want de staat Californië besluit het getto niet langer op de kaart te zetten. Vlak voordat die beslissing wordt genomen, wordt de vader van de Afro-Amerikaanse ik-figuur, die de achternaam Me draagt, na een woordenwisseling met de politie doodgeschoten. De hoofdpersoon besluit zijn woede en frustratie in te zetten – niet om de moord op zijn vader te wreken, maar om het onrecht dat zijn woonplaats is aangedaan recht te zetten. Me krijgt een briljante ingeving: het "resegregeren' van Dickens. Aanvankelijk is het een groot succes, maar het plan dreigt te mislukken als blanke leerlingen toegang eisen tot een gesegregeerde school. Me raakt verwikkeld in een enorme rechtszaak: Me versus de Verenigde Staten van Amerika.
  De Verrader is een unieke mix van cynisme en optimisme, komedie en tragedie. Paul Beatty's roman is satire en aanklacht ineen. De eenentwintigste-eeuwse westerse maatschappij wordt hier subtiel en soms hilarisch blootgelegd in haar pijnlijkste, absurdste en meest racistische kanten.
  Paul Beatty (1962) werd in Los Angeles geboren en schrijft proza en poëzie. Hij is de eerste Amerikaan die de prestigieuze Britse Man Booker Prize in ontvangst mocht nemen, eind 2016. Hij woont in New York.
  "De meest badass eerste honderd pagina's van een Amerikaanse roman die ik in tijden heb gelezen. Het onderstrepen van de goede stukken heb ik maar opgegeven, omdat mijn arm pijn begon te doen.' - The New York Times
  "Hoe meer je van Beatty leest, hoe slimmer je wordt.' - The Guardian
  "De Verrader is een van de belangrijkste Amerikaanse romans die er in de eenentwintigste eeuw geschreven zijn.' - Los Angeles Times

  Inklappen

  Nederlandstalig | Paperback | 2017
  ISBN: 9789044633085

  Vind meer boeken van Paul Beatty.

 • Wolf hall
  Hilary Mantel
  € 29.99 | Nederlandstalig | Hardcover | 2014
  Lees de omschrijvingVerberg de omschrijving

  Met de Rozenoorlog vers in het geheugen staat Engeland rond 1520 op het randje van de anarcie. Als de koning komt te overlijden zonder manneleijke troonopvolger, zou dat opnieuw burgeroorlog betekenen. Henry VIII wil daarom zijn huwelijk met Katherine van Aragon ongeldig laten verklaren en met Anne Boleyn trouwen. De paus en het grootste deel van Europa zijn ertegen. Uiteindelijk betekent deze kwestie zelfs de ondergang van Henry's adviseur, kardinaal Wolsey. Er ontstaat een machtsvacuü en een i...

  Volledige beschrijving

  Met de Rozenoorlog vers in het geheugen staat Engeland rond 1520 op het randje van de anarcie. Als de koning komt te overlijden zonder manneleijke troonopvolger, zou dat opnieuw burgeroorlog betekenen. Henry VIII wil daarom zijn huwelijk met Katherine van Aragon ongeldig laten verklaren en met Anne Boleyn trouwen. De paus en het grootste deel van Europa zijn ertegen. Uiteindelijk betekent deze kwestie zelfs de ondergang van Henry's adviseur, kardinaal Wolsey. Er ontstaat een machtsvacuü en een impasse.

  Zoon van een brute smid, politieke genie, omkomper, mannetjesputter en charmeur: het is Thomas Cromwell die in deze impasse stapt. In zijn niet te stuiten opmars naar de macht heeft hij al heel wat regels van een rigide klassenmaatschappij gebroken, en als het moet breekt hij er nog wat meer. Cromwell staat op uit de puinhopen van persoonlijke rampspoed - het verlies van zijn jonge gezien en van Wolsey, zijn geliefde baas - en behendig vindt hij zijn weg naar en door het koninklijke hof, waar man is wolf to man. Tegen alles en iedereen is hij bereid Engeland te hervormen naar zijn en Henry's wensen.

  Wolf Hall is een superieure roman waarin Cromwell en zijn tijdgenoten worden neergezet op een manier die de beperking van het historische verhaal volledig ontstijgt. Nooit eerder werd deze periode uit de Engelse, of eigenlijk Europese, geschiedenis zó meeslepend en gelaagd verteld. Een zeer terechte winnaar van de Man Booker Prize!

  Inklappen

  Nederlandstalig | Hardcover | 2014
  ISBN: 9789056725228

  Vind meer boeken van Hilary Mantel.

Acht maanden in de Gazastraat van Hilary Mantel is te vinden via Zoekeenboek.nl. Klik op het boek om deze direct te bestellen bij Bol.com of bekijk de status bij de verschillende boekwinkels. Via het uitklapmenu of de tabbladen ga je direct naar de andere boekwinkels waar je de beschikbaarheid van dit boek kan bekijken.

Boeken worden geladen
een ogenblik geduld

Boek wordt geladen
een ogenblik geduld