Dit boek delen?

Oomen stroomt over, Francine Oomen

Omslag van 'Oomen stroomt over'

Oomen stroomt over
Hoe overleef ik de overgang

Francine Oomen
€ 24.99 | Nederlandstalig | Paperback | 2017

Korte samenvatting

Puberteit, zwangerschap: kastenvol zijn er over deze grote hormonenhussels in een vrouwenleven geschreven. Francine Oomen kan erover meepraten als auteur van de succesvolle 'Hoe overleef ik' reeks, waarmee ze duizenden pubers door een lastige tijd loodste.

Je eigen persoonlijke verslag? Dat kan met Het logboek van een overstroming


Maar hoe zit het met die derde hormonenhussel, de overgang? Daarover klinken hier een daar inmiddels wel wat piepjes, maar echt op de kaart staat het fenomeen niet. En ook dit ervoer Oomen aan den lijve: ze werd min of meer overvallen door een reeks symptomen, van breinblubber tot opvliegers en verzakkingen van velerlei aard. Het moeilijkst was misschien nog wel de innerlijke strijd met schuldgevoel en prestatiedrang.

Het geworstel heeft geleid tot een magnifieke graphic memoir. Een informatief, oogstrelend, geruststellend, confronterend en oergeestig boek, dat niet alleen een persoonlijke strijd documenteert, maar ons ook de ogen opent voor een maatschappelijke kwestie. Vrouwen rond de vijftig zitten tegenwoordig niet meer weg te kwijnen achter de gerania, maar spelen een cruciale rol in economie en maatschappij. Vooralsnog wordt elk overgangsgedoe weggemoffeld en/of weggeslikt middels hormoontherapie. Dat moet anders kunnen - in ieders belang.

Lees hier de recensie over Oomen stroomt over van Sigried.

Kijk hier voor eventuele andere uitgaven van Oomen stroomt over van Francine Oomen.

Oomen stroomt over bestellen?

Bestel Oomen stroomt over bij Bol.com of maak gebruik van het uitklapmenu of de tabbladen bovenaan om 'Oomen stroomt over' van Francine Oomen bij een van de andere boekwinkels te zoeken of te bestellen. Je ziet dan meteen of het boek leverbaar is en wat de eventuele verzendkosten zijn.

Boekdetails

 • Taal: Nederlands
 • Afmetingen: 22x223x164 mm
 • Gewicht: 622,00 gram
 • Verschijningsdatum: april 2017
 • Doelgroep: Dames

Bij andere boekwinkels bestellen

Wil je 'Oomen stroomt over' bij een van de andere boekwinkels bestellen? Maak dan gebruik van het uitklapmenu of de tabbladen bovenaan of de links hieronder en bekijk de actuele voorraad, levertijd en prijs bij de verschillende webshops.

Iedere webshop opent in een nieuw venster zodat je de status voor 'Oomen stroomt over' eenvoudig bij de verschillende boekwinkels kan vergelijken.

Ook interessant...

 • Logboek van een overstroming
  Francine Oomen
  € 12.50 | Nederlandstalig | Hardcover | 2017
  Lees de omschrijvingVerberg de omschrijving

  April 2017 verscheen Oomen stroomt over, dat insloeg als een bom. Het boek kwam binnen op nummer 2 in de Bestseller 60, en de rechten werden in korte tijd verkocht aan Zweden, Spanje en Noorwegen. Het woord "breinblubber' stond in één klap op de kaart.

  Oomen ontving veel complimenten voor de originele en openhartige vorm waarin ze haar overgangsmemoir heeft gegoten: een mengeling van strips en vrij grafisch werk, wat zij zelf "illustrated inner journaling' noemt. Het boek heeft overduidelijk een ...

  Volledige beschrijving

  April 2017 verscheen Oomen stroomt over, dat insloeg als een bom. Het boek kwam binnen op nummer 2 in de Bestseller 60, en de rechten werden in korte tijd verkocht aan Zweden, Spanje en Noorwegen. Het woord "breinblubber' stond in één klap op de kaart.

  Oomen ontving veel complimenten voor de originele en openhartige vorm waarin ze haar overgangsmemoir heeft gegoten: een mengeling van strips en vrij grafisch werk, wat zij zelf "illustrated inner journaling' noemt. Het boek heeft overduidelijk een gevoelige snaar geraakt.

  Een greep uit de talloze lezersreacties:
  "Je boek is voor mij troost, bevestiging, maakt me aan het lachen en erkent dat rijping van mij als vrouwmens door dalen en over pieke(re)n mag gaan. Dank je wel!'


  "Wat een geweldig boek heb je geschreven! Het komt voor mij precies op het goede moment. Jouw eerlijkheid en humor hebben ervoor gezorgd dat ik minder bang ben voor alles wat gaat komen en dat ik veel rustiger ben over wat er al is. En natuurlijk dat alles ook weer over gaat.'

  "Keer op keer gaf ik mijn dochter destijds boeken van jouw hand. Ik vond ze prachtig en gaf ze graag weg aan haar. Maar nu ben ik zomaar opeens aan de beurt. Dankjewel voor je weergaloos mooie, unieke, liefdevolle, informatieve en hilarische boek over de overgang!''

  "Francine, gisteren kreeg ik je boek. En vandaag zijn er tranen van geluk, verdriet en herkenning. Heel erg bedankt voor je prachtige boek. En ook Tang natuurlijk.'

  En de vraag die veelvuldig langskwam was: ik zou zelf graag zo'n persoonlijk verslag van mijn "overstroming' maken. Hoe doe ik dat? Francines advies is: om te beginnen… begin! Daarom nu een mooi vormgegeven werkboek.


  Inklappen

  Nederlandstalig | Hardcover | 2017
  ISBN: 9789038804880

  Vind meer boeken van Francine Oomen.

 • De overgang
  José Rozenbroek
  € 24.99 | Nederlandstalig | Paperback | 2016
  Lees de omschrijvingVerberg de omschrijving

  Hét handboek met harde wetenschappelijke feiten, persoonlijke ervaringen en een duidelijke boodschap: er is leven na de overgang!

  José Rozenbroek en Jos Teunis raadpleegden talloze artsen, specialisten en ervaringsdeskundigen en schreven het ultieme, no-nonsense handboek 'De overgang' waar je als 40-plusvrouw mee uit de voeten kunt. In dit handboek vind je de antwoorden op alle vragen die een vrouw zichzelf stelt - of zou moeten stellen - wanneer zij rond haar 45ste (en soms ook eerder) deze onv...

  Volledige beschrijving

  Hét handboek met harde wetenschappelijke feiten, persoonlijke ervaringen en een duidelijke boodschap: er is leven na de overgang!

  José Rozenbroek en Jos Teunis raadpleegden talloze artsen, specialisten en ervaringsdeskundigen en schreven het ultieme, no-nonsense handboek 'De overgang' waar je als 40-plusvrouw mee uit de voeten kunt. In dit handboek vind je de antwoorden op alle vragen die een vrouw zichzelf stelt - of zou moeten stellen - wanneer zij rond haar 45ste (en soms ook eerder) deze onvermijdelijke fase in haar leven bereikt. Wat doen die veranderende hormonen met je lichaam en geest, je relatie en seksleven, je hart en vaten, je huid en haar? Word je er echt dikker, dommer, labieler en lelijker van? Zweverige teksten als 'omarm je opvliegers' zul je in dit boek niet vinden. Wel de nieuwste wetenschappelijke inzichten, persoonlijke verhalen en concrete handvatten. Nee, van hormoontherapie krijg je géén kanker. En ja, een beetje buik is gezond.

  Inklappen

  Nederlandstalig | Paperback | 2016
  ISBN: 9789045028491

  Vind meer boeken van José Rozenbroek.

 • Te lijf
  Isa Hoes
  € 19.99 | Nederlandstalig | Paperback | 2016
  Lees de omschrijvingVerberg de omschrijving

  In "Te lijf' halen Isa Hoes en Medina Schuurman de overgang uit de taboesfeer. Met open vizier en eerlijke pen onderzoeken zij niet alleen de veranderingen in lijf, hoofd en hart – rimpels, opvliegers en stress – maar ook die op het terrein van vriendschap, seksualiteit, zingeving, moederschap en werk. Tijdens hun zoektocht praten zij met deskundigen – van hormoonarts tot filosoof, van seksuoloog tot voedingsexpert – en experimenteren ze met onder andere botox, rebalancing, trilapparaten en read...

  Volledige beschrijving

  In "Te lijf' halen Isa Hoes en Medina Schuurman de overgang uit de taboesfeer. Met open vizier en eerlijke pen onderzoeken zij niet alleen de veranderingen in lijf, hoofd en hart – rimpels, opvliegers en stress – maar ook die op het terrein van vriendschap, seksualiteit, zingeving, moederschap en werk. Tijdens hun zoektocht praten zij met deskundigen – van hormoonarts tot filosoof, van seksuoloog tot voedingsexpert – en experimenteren ze met onder andere botox, rebalancing, trilapparaten en readings.

  Isa Hoes is actrice (o.a. "GTST', "Rozengeur & Wodka Lime', "Celblok H' en "De ontsnapping') en schrijfster van de bestseller "Toen ik je zag' over Antonie Kamerling. Onlangs verscheen haar kinderboek "Engel', dat zij samen met haar dochter Vlinder schreef. Medina Schuurman is actrice ("Rozengeur & Wodka Lime', "Penoza' en "Celblok H'). Daarnaast is zij scenarioschrijfster. Samen schreven zij "Te lijf', een positief en doortastend boek vol persoonlijke inzichten, ervaringen en kennis van specialisten. Het is een feest van herkenning en bevat praktische tips. "Te lijf' helpt je om van de overgang naar een nieuwe fase de beste tijd van je leven te maken!

  Inklappen

  Nederlandstalig | Paperback | 2016
  ISBN: 9789026333606

  Vind meer boeken van Isa Hoes.

 • Ik moet nog even kijken of ik kan
  Liesbeth Smit
  € 19.99 | Nederlandstalig | Paperback | 2017
  Lees de omschrijvingVerberg de omschrijving

  Introvert zijn: ineens was het er. Niet voor de introverten; zij wisten allang dat ze bestonden. Maar voor de rest van de wereld stond het onderwerp plotseling op de kaart. En dat is broodnodig, als je beseft dat de mensheid zeker voor een derde uit introverte mensen bestaat. Hoog tijd dus dat we serieus kennisnemen van deze 'soort': wat is introversie nu precies allemaal wel en vooral ook niet, hoe kun je een echte introvert herkennen en niet te vergeten: wat is reuze herkenbaar, zelfs voor men...

  Volledige beschrijving

  Introvert zijn: ineens was het er. Niet voor de introverten; zij wisten allang dat ze bestonden. Maar voor de rest van de wereld stond het onderwerp plotseling op de kaart. En dat is broodnodig, als je beseft dat de mensheid zeker voor een derde uit introverte mensen bestaat. Hoog tijd dus dat we serieus kennisnemen van deze 'soort': wat is introversie nu precies allemaal wel en vooral ook niet, hoe kun je een echte introvert herkennen en niet te vergeten: wat is reuze herkenbaar, zelfs voor mensen die wél uit een taart durven te springen op hun verjaardag?

  In Ik moet nog even kijken of ik kan rekent Liesbeth Smit af met het idee dat introversie iets zieligs of saais zou zijn. Met een frisse en heldere blik gaat ze uitgebreid in op de verschillende kanten van introvert zijn: want hoe ga je er op de werkvloer mee om? Zijn er ook mensen die zowel introvert als extravert zijn? En wat moet je eigenlijk allemaal weten over je introverte kind?
  Ik moet nog even kijken of ik kan is het Nederlandse antwoord op Susan Cain. Scherp en met veel humor geschreven, en vol handige tips en lijstjes. Voor introverten én extraverten - en iedereen daartussenin die 'nog even moet kijken of-ie kan'.

  Inklappen

  Nederlandstalig | Paperback | 2017
  ISBN: 9789038804262

  Vind meer boeken van Liesbeth Smit.

Oomen stroomt over van Francine Oomen is te vinden via Zoekeenboek.nl. Klik op het boek om deze direct te bestellen bij Bol.com of bekijk de status bij de verschillende boekwinkels. Via het uitklapmenu of de tabbladen ga je direct naar de andere boekwinkels waar je de beschikbaarheid van dit boek kan bekijken.

Boeken worden geladen
een ogenblik geduld

Boek wordt geladen
een ogenblik geduld