Dit boek delen?

De Napolitaanse romans 1 - De geniale vriendin, Elena Ferrante

Omslag van 'De Napolitaanse romans 1 - De geniale vriendin'

De Napolitaanse romans 1 - De geniale vriendin
Jeugd, puberteit

Elena Ferrante
€ 15.00 | Nederlandstalig | Paperback | 2013

Korte samenvatting

Deel 1 van de Napolitaanse romans

Lila en Elena groeien samen op in een volkswijk in het Napels van de jaren vijftig, een tijd waarin het ondenkbaar is dat meisjes hun tijd verspillen met leren. De intelligente Lila moet van school om te gaan werken. Ze probeert aan haar milieu te ontsnappen door jong te trouwen. Haar beste vriendin Elena mag wél verder leren, maar beseft maar al te goed hoeveel slimmer Lila is. En mooier.

De geniale vriendin is de eerste van Ferrantes vier Napolitaanse romans, waarin zij met groot inlevingsvermogen en in een onnavolgbare stijl vertelt over twee vrouwen en hun levenslange vriendschap, die even sterk om liefde als om rivaliteit draait. Ferrante vertelt met het verhaal van Lila en Elena ook het verhaal van een wijk, een stad en een land in een tijd vol veranderingen.

‘De momenten waar het echt om draait in het leven, dat zijn er maar een paar. De gebeurtenissen waardoor we zijn geworden wie we zijn, staan als een brandmerk in onze ziel geschroeid. We kunnen er nooit van loskomen. Hooguit kunnen we ze beschrijven. Dat is het verhaal van de Napolitaanse romans van Elena Ferrante.’ De Groene Amsterdammer

‘Als ik Elena Ferrante lees, kan ik niet meer stoppen.’ The New Yorker

‘Zoveel beter dan goed. *****’ De Standaard

‘Een prachtig beschreven vriendschap.’ VROUW

‘Ferrante weet met rake typeringen elk personage tot mens van vlees en bloed te maken. ****’ Leeuwarder Courant

‘Net zo heftig als een uitbarsting van de Vesuvius.’ La Repubblica

‘Ferrante concentreert zich op een postzegel die ze uitvergroot tot wereldformaat. ****’ NRC Handelsblad

‘Zadie Smith is fan – en wij ook.’ Vogue

Kijk hier voor eventuele andere uitgaven van De Napolitaanse romans 1 - De geniale vriendin van Elena Ferrante.

De Napolitaanse romans 1 - De geniale vriendin bestellen?

Bestel De Napolitaanse romans 1 - De geniale vriendin bij Bol.com of maak gebruik van het uitklapmenu of de tabbladen bovenaan om 'De Napolitaanse romans 1 - De geniale vriendin' van Elena Ferrante bij een van de andere boekwinkels te zoeken of te bestellen. Je ziet dan meteen of het boek leverbaar is en wat de eventuele verzendkosten zijn.

Boekdetails

 • Taal: Nederlands
 • Oorspronkelijke titel: L'Amica geniale
 • Afmetingen: 29x211x135 mm
 • Gewicht: 426,00 gram
 • Verschijningsdatum: augustus 2013
 • Doelgroep: Volwassenen

Bij andere boekwinkels bestellen

Wil je 'De Napolitaanse romans 1 - De geniale vriendin' bij een van de andere boekwinkels bestellen? Maak dan gebruik van het uitklapmenu of de tabbladen bovenaan of de links hieronder en bekijk de actuele voorraad, levertijd en prijs bij de verschillende webshops.

Iedere webshop opent in een nieuw venster zodat je de status voor 'De Napolitaanse romans 1 - De geniale vriendin' eenvoudig bij de verschillende boekwinkels kan vergelijken.

Ook interessant...

 • De nieuwe achternaam
  Elena Ferrante
  € 15.00 | Nederlandstalig | Paperback | 2015
  Lees de omschrijvingVerberg de omschrijving

  DEEL 2 VAN DE NAPOLITAANSE ROMANS

  Turbulent en verslavend

  In De nieuwe achternaam volgen we het leven van Lila en Elena, twee vriendinnen uit een armoedige wijk in Napels. Lila is op haar zestiende getrouwd, maar krijgt met haar nieuwe achternaam algauw het gevoel dat ze zichzelf kwijtraakt. Haar turbulente huwelijk komt zwaar onder druk te staan. Elena voltooit als voorbeeldige leerling het gymnasium, maar door haar eenvoudige afkomst worstelt ze met haar universitaire ambities. Ze voelt zich in ...

  Volledige beschrijving

  DEEL 2 VAN DE NAPOLITAANSE ROMANS

  Turbulent en verslavend

  In De nieuwe achternaam volgen we het leven van Lila en Elena, twee vriendinnen uit een armoedige wijk in Napels. Lila is op haar zestiende getrouwd, maar krijgt met haar nieuwe achternaam algauw het gevoel dat ze zichzelf kwijtraakt. Haar turbulente huwelijk komt zwaar onder druk te staan. Elena voltooit als voorbeeldige leerling het gymnasium, maar door haar eenvoudige afkomst worstelt ze met haar universitaire ambities. Ze voelt zich in de wijk niet meer thuis, daarbuiten evenmin.

  De twee vriendinnen verliezen elkaar uit het oog, vinden elkaar terug, blijven zich aan elkaar spiegelen. Ferrante laat zien hoe Lila en Elena, die we zagen opgroeien in De geniale vriendin, deel 1 van de Napolitaanse romans, volwassen worden, beiden op zoek naar een manier om hun lot in eigen hand te nemen.

  'Ik geloof dat boeken, als ze geschreven zijn, hun auteurs niet meer nodig hebben. Als ze wat te zeggen hebben, zullen ze vroeg of laat lezers vinden.'

  Dit schreef bestsellerauteur Elena Ferrante, auteur van Dagen van verlating (2003), De verborgen dochter (2008), Kwellende liefde (2016) en de vier Napolitaanse romans: De geniale vriendin (2013), De nieuwe achternaam (2015), Wie vlucht en wie blijft (2016) en Het verhaal van het verloren kind (2016). Wie Elena Ferrante is, is al 25 jaar onbekend. Wat haar echte naam is, hoe ze eruitziet, waar en wanneer ze geboren is en waar ze nu woont; we weten het niet. Maar haar prachtige romans bewijzen dat die kennis niet nodig is: Ferrante bereikt wereldwijd miljoenen lezers, op Twitter is een heuse #FerranteFever ontketend en al haar romans worden internationaal bejubeld.


  'Een roman als het leven: rijk en vol, afstotend en heerlijk, ongemakkelijk en ontroerend tegelijk.' Opzij

  'Verslavend echt. ****1/2' De Morgen

  'Fictie van de hoogste kwaliteit.' The Independent

  'Ferrantes intense proza hakt erin.' Jeroen Vullings, Vrij Nederland

  'Meeslepende kroniek van een vriendschap.' Nouveau

  'Ik kan niet wachten op de volgende twee delen.' Marja Pruis, De Groene Amsterdammer

  'Een meeslepend en inspirerend portret van vriendschap in al haar facetten.' JAN

  'Wat een krachtige en betoverende schrijver!' Le Monde

  'Je kunt haar boeken niet wegleggen, je móét verder.' Margriet

  'Onweerstaanbare romans.' Trouw

  Inklappen

  Nederlandstalig | Paperback | 2015
  ISBN: 9789028426061

  Vind meer boeken van Elena Ferrante.

 • De Napolitaanse romans 3 - Wie vlucht en wie blijft
  Elena Ferrante
  € 15.00 | Nederlandstalig | Paperback | 2016
  Lees de omschrijvingVerberg de omschrijving

  Deel 3 van de Napolitaanse romans: onweerstaanbaar, indringend en een wereldwijd succes

  Lila en Elena, de twee meisjes die we voor het eerst ontmoetten in De geniale vriendin, zijn nu volwassen vrouwen. Lila, die op haar zestiende trouwde en een kind kreeg, heeft inmiddels haar man, huis en luxeleven verlaten en werkt in een fabriek om rond te kunnen komen. Elena heeft de universiteit doorlopen en een succesvolle roman geschreven. Voor haar staan de deuren open naar een andere wereld, ver weg van...

  Volledige beschrijving

  Deel 3 van de Napolitaanse romans: onweerstaanbaar, indringend en een wereldwijd succes

  Lila en Elena, de twee meisjes die we voor het eerst ontmoetten in De geniale vriendin, zijn nu volwassen vrouwen. Lila, die op haar zestiende trouwde en een kind kreeg, heeft inmiddels haar man, huis en luxeleven verlaten en werkt in een fabriek om rond te kunnen komen. Elena heeft de universiteit doorlopen en een succesvolle roman geschreven. Voor haar staan de deuren open naar een andere wereld, ver weg van de Napolitaanse wijk waar ze opgroeide.

  Beide vrouwen vechten tegen wat de wereld van hen verwacht: berusting in het moederschap, onwetendheid en onderwerping. Ze zoeken hun weg in de vrijheden en kansen die de jaren zeventig lijken te bieden. Hoe verschillend hun zoektochten ook zijn, hun levens blijven met elkaar verbonden door een sterke, onbreekbare band.

  ‘Zeldzaam goed. *****’ De Standaard

  ‘Een van de grootste romanschrijvers van onze tijd.’ The New York Times

  ‘Ferrante maakt indruk. ****’ NRC Handelsblad

  ‘Hartverscheurend! *****’ AD

  ‘Ferrantes romans kloppen niet, ze bonzen, rammen tegen de borstkas, pompen het bloed in razend tempo door verslavende bladzijden. ****’ Het Parool

  ‘Fenomenaal!’ LINDA.

  ‘Samen met Knausgård de opvallendste romancyclus van het afgelopen decennium.’ Humo

  ‘De hype is terecht!’ Elle
  ‘Uitspreken wat onuitspreekbaar lijkt. Dat is de magie van Ferrante. Wie ze ook is, laat haar met rust en lees haar boeken. Dichter bij haar zul je nooit komen.’ VPRO Gids

  Inklappen

  Nederlandstalig | Paperback | 2016
  ISBN: 9789028426672

  Vind meer boeken van Elena Ferrante.

 • De Napolitaanse romans 4 - Het verhaal van het verloren kind
  Elena Ferrante
  € 24.99 | Nederlandstalig | Paperback | 2016
  Lees de omschrijvingVerberg de omschrijving

  Deel 4 van de Napolitaanse romans: de adembenemende ontknoping

  Na De geniale vriendin, De nieuwe achternaam en Wie vlucht en wie blijft verschijnt in oktober het langverwachte vierde en laatste deel van de Napolitaanse romans van Elena Ferrante. Het verhaal van het verloren kind is de adembenemende ontknoping van de saga van de briljante, geschoolde Elena en de vurige, onbeheersbare Lila.

  Beide vrouwen zijn volwassen: de grote ontdekkingen van het leven zijn gedaan, zijn grillen en verliezen zijn ...

  Volledige beschrijving

  Deel 4 van de Napolitaanse romans: de adembenemende ontknoping

  Na De geniale vriendin, De nieuwe achternaam en Wie vlucht en wie blijft verschijnt in oktober het langverwachte vierde en laatste deel van de Napolitaanse romans van Elena Ferrante. Het verhaal van het verloren kind is de adembenemende ontknoping van de saga van de briljante, geschoolde Elena en de vurige, onbeheersbare Lila.

  Beide vrouwen zijn volwassen: de grote ontdekkingen van het leven zijn gedaan, zijn grillen en verliezen zijn verdragen en geleden. Beide vriendinnen hebben gevochten om te ontsnappen aan de Napolitaanse volksbuurt waar ze opgroeiden. Elena heeft gestudeerd, is getrouwd, naar Florence verhuisd, heeft kinderen gekregen en is inmiddels een gevierd schrijfster. Lila is er daarentegen nooit in geslaagd los te komen van haar geboortestad. Ze is weliswaar succesvol ondernemer geworden, maar haar succes heeft haar dichter gebracht bij de vriendjespolitiek, het chauvinisme en de georganiseerde criminaliteit die de buurt in hun greep houden.

  Tegen de achtergrond van een verleidelijk en gevaarlijk Napels en een wereld die voortdurend verandert, vertelt Elena Ferrante met ongeëvenaarde eerlijkheid en glans het verhaal van Elena’s en Lila’s levenslange
  vriendschap.

  Inklappen

  Nederlandstalig | Paperback | 2016
  ISBN: 9789028426689

  Vind meer boeken van Elena Ferrante.

 • Een klein leven
  Hanya Yanagihara
  € 17.50 | Nederlandstalig | Paperback | 2016
  Lees de omschrijvingVerberg de omschrijving

  Lees hier het interview met Hanya Yanagihara. WINNAAR KIRKUS REVIEWS BOOK PRIZE

  SHORTLIST MAN BOOKER PRIZE: 'Een exceptioneel verhaal over wreedheid en de kracht van vriendschap.'

  SHORTLIST NATIONAL BOOK AWARD: 'Over onze behoefte aan verbinding en onze wil om lief te hebben.'


  Vier studievrienden zoeken samen hun weg in New York: de charmante acteur Willem, de excentrieke kunstenaar JB, de getalenteerde architect Malcolm en Jude St. Francis. Jude is teruggetrokken, slim en raadselachtig, en zijn...

  Volledige beschrijving

  Lees hier het interview met Hanya Yanagihara. WINNAAR KIRKUS REVIEWS BOOK PRIZE

  SHORTLIST MAN BOOKER PRIZE: 'Een exceptioneel verhaal over wreedheid en de kracht van vriendschap.'

  SHORTLIST NATIONAL BOOK AWARD: 'Over onze behoefte aan verbinding en onze wil om lief te hebben.'


  Vier studievrienden zoeken samen hun weg in New York: de charmante acteur Willem, de excentrieke kunstenaar JB, de getalenteerde architect Malcolm en Jude St. Francis. Jude is teruggetrokken, slim en raadselachtig, en zijn vrienden weten beter dan vragen te stellen over zijn verleden. Ze proberen zijn pijn te verlichten, maar naarmate de decennia verstrijken dringt zich de vraag op of Jude wel verlost kan worden van de demonen uit zijn verleden.


  'Prachtig van stijl [...] een aangrijpend verhaal. Ze trekt je, of je nu wilt of niet, beetje bij beetje een duistere wereld in en laat je aan het eind achter met op je netvlies onuitwisbare beelden van goed en kwaad.' Trouw


  'Een fascinerende leeservaring, ook op niveaus waarvan je niet wist dat ze bestonden. Het huilen hoort erbij. De Groene Amsterdammer


  Hanya Yanagihara groeide op in Hawaii en Texas. Ze werkt bij The New York Times Magazine en debuteerde met Notities uit de jungle. Een klein leven betekende haar wereldwijde doorbraak als schrijver en werd een bestseller in Engeland en de Verenigde Staten.

  Inklappen

  Nederlandstalig | Paperback | 2016
  ISBN: 9789046820315

  Vind meer boeken van Hanya Yanagihara.

De Napolitaanse romans 1 - De geniale vriendin van Elena Ferrante is te vinden via Zoekeenboek.nl. Klik op het boek om deze direct te bestellen bij Bol.com of bekijk de status bij de verschillende boekwinkels. Via het uitklapmenu of de tabbladen ga je direct naar de andere boekwinkels waar je de beschikbaarheid van dit boek kan bekijken.

Boeken worden geladen
een ogenblik geduld

Boek wordt geladen
een ogenblik geduld