Dit boek delen?

Oorsprong, Dan Brown

Omslag van 'Oorsprong'

Oorsprong
Robert Langdon deel 5 (ook los te lezen)

Dan Brown
€ 24.99 | Nederlandstalig | Paperback | 2017

Korte samenvatting

Oorsprong is het nieuwe boek van Dan Brown, de populairste thrillerschrijver ter wereld. In Oorsprong houdt Robert Langdon zich bezig met de vragen: Waar komen wij vandaan en waar gaan wij naartoe? Het verhaal speelt zich af in Spanje: Madrid, Barcelona, Bilbao en Sevilla en zit vol moderne kunst, innovatieve technologie, codes, religie, geschiedenis en architectuur.

Lees hier het eerste hoofdstuk!Robert Langdon, hoogleraar kunstgeschiedenis en symboliek, bezoekt het hypermoderne Guggenheim-museum in Bilbao voor een belangrijke onthulling van een ontdekking die de wetenschap voor altijd zal veranderen. De gastheer van de avond is Edmond Kirsch, een veertigjarige miljardair en futurist wiens oogverblindende hightech uitvindingen en gewaagde uitspraken hem wereldberoemd hebben gemaakt. Maar de nauwkeurig georkestreerde avond barst plotseling uit in chaos, waardoor Kirsch’ waardevolle ontdekking voorgoed dreigt te verdwijnen. Duizelig en geconfronteerd met een directe dreiging, ontsnapt Langdon uit Bilbao, samen met de elegante museumdirecteur Ambra Vidal.

Ze vluchten naar Barcelona, gehaast op zoek naar een cryptisch wachtwoord dat Kirsch’ geheim kan ontsluiten. Langdon en Vidal zoeken hun weg door de donkere gangen van verborgen geschiedenissen en extreme religies, terwijl ze een gekwelde vijand moeten ontwijken die zijn alwetende macht rechtstreeks aan het Spaanse koninklijk huis lijkt te onttrekken – en die voor niets zal wijken om Edmond Kirsch tot zwijgen te brengen.
Moderne kunst en raadselachtige symbolen manifesteren zich veelvuldig in het spoor dat ze volgen, en Langdon en Vidal ontdekken aanwijzingen die ze uiteindelijk oog in oog brengen met Kirsch’ schokkende ontdekking. En met de adembenemende waarheid die ons zo lang is ontgaan…

Lees alles over Dan Brown en zijn boeken op Lees Magazine.

Kijk hier voor eventuele andere uitgaven van Oorsprong van Dan Brown.

Oorsprong bestellen?

Bestel Oorsprong bij Bol.com of maak gebruik van het uitklapmenu of de tabbladen bovenaan om 'Oorsprong' van Dan Brown bij een van de andere boekwinkels te zoeken of te bestellen. Je ziet dan meteen of het boek leverbaar is en wat de eventuele verzendkosten zijn.

Boekdetails

 • Taal: Nederlands
 • Afmetingen: 44x228x150 mm
 • Gewicht: 776,00 gram
 • Verschijningsdatum: oktober 2017
 • Doelgroep: Volwassenen

Bij andere boekwinkels bestellen

Wil je 'Oorsprong' bij een van de andere boekwinkels bestellen? Maak dan gebruik van het uitklapmenu of de tabbladen bovenaan of de links hieronder en bekijk de actuele voorraad, levertijd en prijs bij de verschillende webshops.

Iedere webshop opent in een nieuw venster zodat je de status voor 'Oorsprong' eenvoudig bij de verschillende boekwinkels kan vergelijken.

Ook interessant...

 • Millennium 5 - De man die zijn schaduw zocht
  David Lagercrantz
  € 22.50 | Nederlandstalig | Paperback | 2017
  Lees de omschrijvingVerberg de omschrijving

  Lisbeth Salander zit voor korte periode in de gevangenis. Ze probeert zich zoveel mogelijk afzijdig te houden van haar medegevangenen om conflicten te vermijden. Wanneer ze het toch opneemt voor een jonge vrouw uit Bangladesh in de cel naast haar, wordt ze onmiddellijk uitgedaagd door de bendeleidster Benito.

  Holger Palmgren bezoekt Lisbeth en vertelt haar dat hij documenten heeft ontvangen over hoe slecht ze als kind door de autoriteiten is behandeld. De sporen leiden naar een zekere Leo Mannhei...

  Volledige beschrijving

  Lisbeth Salander zit voor korte periode in de gevangenis. Ze probeert zich zoveel mogelijk afzijdig te houden van haar medegevangenen om conflicten te vermijden. Wanneer ze het toch opneemt voor een jonge vrouw uit Bangladesh in de cel naast haar, wordt ze onmiddellijk uitgedaagd door de bendeleidster Benito.

  Holger Palmgren bezoekt Lisbeth en vertelt haar dat hij documenten heeft ontvangen over hoe slecht ze als kind door de autoriteiten is behandeld. De sporen leiden naar een zekere Leo Mannheimer, partner van een welgestelde effectenhandelaar. Hoe is zijn verleden verbonden aan dat van haar? Lisbeth vraagt Mikael Blomkvist, zonder verdere toelichting, onderzoek naar deze Leo te doen. Ondertussen worden de dreigingen van Benito en haar bende aan Lisbeths adres steeds serieuzer.

  In DE MAN DIE ZIJN SCHADUW ZOCHT vertelt David Lagercrantz een razend spannend verhaal over het misbruik van autoriteiten, eremoord en de schaduwen uit Lisbeths jeugd die haar nog steeds achtervolgen.

  Deel 5 in de Millennium-serie

  Lees hier het interview met David Lagercrantz over Millennium 5 - De man die zijn schaduw zocht .

  Inklappen

  Nederlandstalig | Paperback | 2017
  ISBN: 9789056725716

  Vind meer boeken van David Lagercrantz.

 • Origin
  Dan Brown
  € 15.99 | Engelstalig | Hardcover | 2017
  Lees de omschrijvingVerberg de omschrijving

  Dit is de Amerikaanse (US) editie van Origin, de originele taal waarin Dan Brown het boek geschreven heeft. Er is ook een Britse (UK) variant van dit boek, met een andere cover en Brits-Engels taalgebruik.

  The stunningly inventive new novel from the world’s most popular thriller writer. Robert Langdon, Harvard professor of symbology and religious iconology, arrives at the ultramodern Guggenheim Museum Bilbao to attend a major announcement—the unveiling of a discovery that “will change the face of...

  Volledige beschrijving

  Dit is de Amerikaanse (US) editie van Origin, de originele taal waarin Dan Brown het boek geschreven heeft. Er is ook een Britse (UK) variant van dit boek, met een andere cover en Brits-Engels taalgebruik.

  The stunningly inventive new novel from the world’s most popular thriller writer. Robert Langdon, Harvard professor of symbology and religious iconology, arrives at the ultramodern Guggenheim Museum Bilbao to attend a major announcement—the unveiling of a discovery that “will change the face of science forever.” The evening’s host is Edmond Kirsch, a forty-year-old billionaire and futurist whose dazzling high-tech inventions and audacious predictions have made him a renowned global figure. Kirsch, who was one of Langdon’s first students at Harvard two decades earlier, is about to reveal an astonishing breakthrough . . . one that will answer two of the fundamental questions of human existence.

  As the event begins, Langdon and several hundred guests find themselves captivated by an utterly original presentation, which Langdon realizes will be far more controversial than he ever imagined. But the meticulously orchestrated evening suddenly erupts into chaos, and Kirsch’s precious discovery teeters on the brink of being lost forever. Reeling and facing an imminent threat, Langdon is forced into a desperate bid to escape Bilbao. With him is Ambra Vidal, the elegant museum director who worked with Kirsch to stage the provocative event. Together they flee to Barcelona on a perilous quest to locate a cryptic password that will unlock Kirsch’s secret.

  Navigating the dark corridors of hidden history and extreme religion, Langdon and Vidal must evade a tormented enemy whose all-knowing power seems to emanate from Spain’s Royal Palace itself and who will stop at nothing to silence Edmond Kirsch. On a trail marked by modern art and enigmatic symbols, Langdon and Vidal uncover clues that ultimately bring them face-to-face with Kirsch’s shocking discovery and the breathtaking truth that has long eluded us.

  Origin is Dan Brown’s most brilliant and entertaining novel to date.

  DAN BROWN is the author of numerous #1 international bestsellers, including The Da Vinci Code, Inferno, The Lost Symbol, Angels & Demons, Deception Point, and Digital Fortress.

  Inklappen

  Engelstalig | Hardcover | 2017
  ISBN: 9780385514231

  Vind meer boeken van Dan Brown.

 • Het labyrint der geesten
  Carlos Ruiz Zafon
  € 29.99 | Nederlandstalig | Hardcover | 2017
  Lees de omschrijvingVerberg de omschrijving

  De indrukwekkende finale van het vierluik Het Kerkhof der Vergeten Boeken van Carlos Ruiz Zafon! De bestsellerreeks die begon met De schaduw van de wind.

  Spanje in de late jaren '50: Een opdracht van de geheime dienst brengt de eigenzinnige Alicia Gris van Madrid terug naar haar geboortestad Barcelona. Zij moet de plotselinge verdwijning van minister Mauricio Valls ophelderen, wiens duistere geschiedenis hem in lijkt te halen. Hij heeft een geheimzinnig boek uit de reeks Het kerkhof der Vergeten ...

  Volledige beschrijving

  De indrukwekkende finale van het vierluik Het Kerkhof der Vergeten Boeken van Carlos Ruiz Zafon! De bestsellerreeks die begon met De schaduw van de wind.

  Spanje in de late jaren '50: Een opdracht van de geheime dienst brengt de eigenzinnige Alicia Gris van Madrid terug naar haar geboortestad Barcelona. Zij moet de plotselinge verdwijning van minister Mauricio Valls ophelderen, wiens duistere geschiedenis hem in lijkt te halen. Hij heeft een geheimzinnig boek uit de reeks Het kerkhof der Vergeten Boeken in zijn bezit, dat Alicia pijnlijk aan haar eigen lot doet herinneren. Het voert haar naar de boekhandel Sempere & Zoon, in het hart van Barcelona. Maar de antwoorden die Alicia daar vindt, brengen niet alleen haar eigen leven in gevaar, maar ook dat van de mensen die haar dierbaar zijn.

  Het labyrint der geesten is een wervelend verhaal vol passie, intrige en avonturen in het mysterieuze Barcelona en is een eerbetoon aan de wereld van het boek. Opnieuw trakteert Carlos Ruiz Zafon ons op een wonderlijke, onvergetelijke reis door zijn magische universum.

  Inklappen

  Nederlandstalig | Hardcover | 2017
  ISBN: 9789056725815

  Vind meer boeken van Carlos Ruiz Zafon.

Oorsprong van Dan Brown is te vinden via Zoekeenboek.nl. Klik op het boek om deze direct te bestellen bij Bol.com of bekijk de status bij de verschillende boekwinkels. Via het uitklapmenu of de tabbladen ga je direct naar de andere boekwinkels waar je de beschikbaarheid van dit boek kan bekijken.

Boeken worden geladen
een ogenblik geduld

Boek wordt geladen
een ogenblik geduld